Τελευταία Νέα

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 12:02
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Ιανουαρίου 2016
Ήπειρος

Σε ανοιχτό λογαριασμό οι δωρεές

Off

Στο πεδίο του ρεαλισμού επιστρέφει το θέμα της αναστήλωσης του Γεφυριού της Πλάκας αν το εξετάσεις κάποιος από την οπτική των πηγών χρηματοδότησης των έργων. Γιατί είναι ακριβώς η χρηματοδότηση, το κλειδί των εξελίξεων, αν θέλουμε να δούμε ξανά το γεφύρι στη θέση του.
Την ανάγκη συνεργασίας όλων, σε πρακτικό επίπεδο και πέρα από ευχολόγια επισήμανε σε δηλώσεις χτες ο Περιφερειάρχης, Αλ. Καχριμάνης, ο οποίος σημείωσε: 
«Από ευχολόγια έχουμε γεμίσει. Πρέπει κάποια στιγμή να δούμε το θέμα στην πράξη. Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αναλάβει ένα φορτίο, το οποίο όμως δεν είναι δικό της, αλλά του Υπουργείου Πολιτισμού και όλοι οι άλλοι φορείς μπήκαμε  σε αυτή τη διαδικασία για να βοηθήσουμε την κατάσταση. Με δική μας πρωτοβουλία έγινε ότι έγινε το καλοκαίρι και περάσαμε την πρώτη φάση. Έχουν τεθεί οι πρώτες ζητούμενες παράμετροι για το πώς μπορούν να στηριχθούν τα βάθρα. Με το Τεχνικό Επιμελητήριο (Τμήμα Ηπείρου), το Ε.Μ.Π., το Δήμο Β. Τζουμέρκων και το Σύλλογο Προστασίας Αράχθου έχουμε κάνει  συζήτηση. Πρέπει κάποιοι να υπερβούμε εαυτόν για να γίνει το γεφύρι». 
Αναφερόμενος ειδικότερα στο ενδιαφέρον ιδιωτών να στηρίξουν την πρωτοβουλία αναστήλωσης του γεφυριού, σημείωσε ότι προέχει να ξεκινήσει η διαδικασία για τη συλλογή δωρεών. Το άνοιγμα ενός λογαριασμού θα επιτρέψει στον καθένα να συμβάλλει με τις δυνάμεις του. «Το ενδιαφέρον θα το δούμε στην πορεία. 
Όταν θα είμαστε σε θέση να ζητήσουμε βοήθεια, θα το κάνουμε απευθυνόμενοι σε όλο τον κόσμο. Θα ανοιχθεί ειδικός λογαριασμός, και τότε δεν θα υπάρχουν ευχολόγια, αλλά ο  καθένας θα βάζει λεφτά, λίγα ή πολλά, για να ξαναγίνει το γεφύρι».

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου