Επικαιρότητα

Οι αγρότες ανοίγουν το χορό

Off

Με συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΓΑ στη Ριζάρειο Πολιτεία στέλνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής το πρώτο μήνυμα στην κυβέρνηση για την αντίδρασή τους απέναντι στις προτάσεις του νέου ασφαλιστικού. 
Η κινητοποίηση προετοιμάστηκε από την Πρωτοβουλία Αγροτικών Συλλόγων σε πανελλαδικό επίπεδο και από τον υπό σύσταση νέο Αγροτικό Σύλλογο Ιωαννίνων με τον Θεοχάρη Λιούρη να τονίζει πως η ανάγκη της μαζικής συμμετοχής είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική.
«Το νέο ασφαλιστικό θα βάλει ταφόπλακα στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Μέχρι το 2019 το ποσοστό των εισφορών μας θα αυξηθεί κατά 183%, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως προοπτική. Το σύνολο των εισφορών μας με το νέο ασφαλιστικό και το νέο φορολογικό μέχρι το 2019 θα είναι το 72%, χωρίς να βάζουμε σε αυτά τον ΕΝΦΙΑ ή το τέλος επιτηδεύματος. Σε ένα φορολογητέο εισόδημα 10 χιλιάδων ευρώ δεν πρόκειται να μείνει περισσότερο από το 20%. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες καλλιέργειες και οι ήδη υπάρχουσες θα εξαφανιστούν» τόνισε ο κ. Λιούρης.
Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Ιωαννίνων Νίκος Μαμακής από την πλευρά του συμπλήρωσε ότι με τη λογική που προωθεί η κυβέρνηση το νέο ασφαλιστικό η κατάληξη θα είναι να κινηθούν οι αγρότες στη λογική του «προστατευόμενου μέλους, κάτι που σημαίνει, ότι σε κάθε οικογένεια θα ασφαλίζεται ένας, χωρίς να υπάρχει όφελος ούτε για τον ίδιο ούτε για το ασφαλιστικό σύστημα».
Η κινητοποίηση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στις 10.30 στα γραφεία του ΟΓΑ στη Ριζάρειο Πολιτεία.
Τέλος, αμφότεροι αναφέρθηκαν στο πρόβλημα με την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης και της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων, που άφησε εκτός κάδρου δεκάδες παραγωγούς και κτηνοτρόφους στο νομό Ιωαννίνων.
Στη συνάντηση του προεδρείου της  Ένωσης Αγροτών Χριστόδ. Μπαλτογιάννη τη Δευτέρα στην Αθήνα με εκπροσώπους της ΓΑΙΑ Επιχειρείν, τονίστηκε πως η μοναδική δίοδος για όσους έχουν αδικηθεί είναι η κατάθεση ενστάσεων, με την υποσημείωση όμως, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δικαιωθούν όλοι…   
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου