Ήπειρος

Αποστάσεις από τη συμφωνία για τις εισφορές

Off

Σε διευρυμένη συνεδρίαση καλεί τα μέλη του το Επιμελητήριο Ιωαννίνων για σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις με τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και να αποφασιστεί ο τρόπος αντίδρασης. 
Μετά την προ ημερών συνάντηση εκπροσώπων κοινωνικών εταίρων με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο και τη συμφωνία σε αύξηση των εισφορών τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζόμενους, ήρθε στην επιφάνεια η υποβόσκουσα κόντρα στο εσωτερικό των κοινωνικών εταίρων της αγοράς και του εμπορικού και βιομηχανικού κόσμου. 
Αυτό φάνηκε και στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Γ. Μήτση, που τόνισε, ότι εάν η περιβόητη συμφωνία δεν προέκυψε μέσα από την αγωνία των εμπλεκόμενων να βρεθεί στο συντομότερο μία αξιόπιστη λύση για το ασφαλιστικό, αλλά ήταν προϊόν συναλλαγής, οι εκπρόσωποι των εταίρων θα πρέπει να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.
«Δε λύνεται το ασφαλιστικό με τέτοιες προτάσεις και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι. Αντιθέτως, οι προτάσεις που κατατέθηκαν καταστρέφουν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και στηρίζεται μόνο στη φοροδοτική ικανότητα κάθε επιχειρηματία, στον οποία προσθέτει επιπλέον φορολογικά βάρη», κατέληξε ο κ. Μήτσης, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου