Επικαιρότητα

ΜΕΡ. ΤΖΟΥΦΗ «Νομοσχέδιο ψηφοθηρίας και εντυπωσιασμού»

Off

Για «νομοσχέδιο εντυπωσιασμού και ψηφοθηρίας που αντιμετωπίζει συμφεροντολογικά την ελληνική διασπορά» έκανε λόγο η Μερόπη Τζούφη, μιλώντας στη Βουλή για τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως τόνισε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι διατάξεις δεν προβλέπουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Αντίθετα η κυβέρνηση της ΝΔ βαφτίζει «εθνική αναγκαιότητα» τις μικροκομματικές της στοχεύσεις, επιδιώκοντας το αλλοιώσει το εκλογικό σώμα σε βάρος όσων διαμένουν στην Ελλάδα και των αποδήμων που ενδιαφέρονται για την πατρίδα τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ ενδιαφέρεται για την ελληνική διασπορά μόνον όταν πρόκειται για εκλογές. «Όταν πρόκειται για την καθημερινότητα, τη ζωή τους και την εκπαίδευση των παιδιών τους, κλείνει σχολεία και στέλνει εκπαιδευτικούς στο μέσο της χρονιάς», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Ως παράδειγμα ανέφερε το πρόσφατο κλείσιμο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου «ο Πυθαγόρας», αφήνοντας 100 μαθήτριες και μαθητές εκτός στέγης. Επιπλέον επεσήμανε πως η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό βρίσκεται σε αποδιοργάνωση, με το υπουργείο Παιδείας να αδιαφορεί επιδεικτικά.

Στη συνέχεια, η βουλευτής Ιωαννίνων μίλησε για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογραμμίζοντας πως η τροπολογία που κατατέθηκε σέβεται το συνταγματικό πνεύμα και ταυτίζεται με την πρόταση του Συμβουλίου Απόδημων Ελληνισμού ώστε οι Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν τους εκπροσώπους τους. Κλείνοντας, σημείωσε πως η κυβέρνηση αποφεύγει να απαντήσει στο ερώτημα τι θα γίνει με τους Έλληνες που ζουν εδώ και δε μπορούν να ψηφίσουν επειδή εργάζονται.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ