Ήπειρος

Με την… πείρα του παρελθόντος

Off

Στο πλευρό των αγροτών για τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματά τους προς την κυβέρνηση τάχθηκαν από την πρώτη στιγμή, αρκετοί επαγγελματικοί κλάδοι, τους οποίους επίσης αγγίζει το νέο ασφαλιστικό, αλλά έχουν βρεθεί σε παρόμοια ή και ακόμη πιο δυσχερή θέση τα προηγούμενα χρόνια. 
Ένας από τους κλάδους αυτούς και οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, οι οποίοι μετά από πολύμηνους αγώνες και κινητοποιήσεις, είδαν τελικά να υλοποιείται στην πράξη η πρόθεση της κυβέρνησης για το άνοιγμα του κλειστού μέχρι πρότινος επαγγέλματος, βιώνοντας στην πράξη τα επόμενα χρόνια, τις συνέπειες αυτής της πολιτικής επιλογής και απόφασης. Η πλέον χαρακτηριστική και δραματική συνέπεια είναι σύμφωνα με τον Ηλία Στεφάνου, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών ΔΧ Ιωαννίνων, ότι μέχρι σήμερα μόλις δύο νέες άδειες εκδόθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, κάτι που προφανώς δε συνιστά επιτυχία για το άνοιγμα του επαγγέλματος.
«Αντιθέτως, αυτό που έγινε τελικά και το βιώνουμε όλοι στην καθημερινότητά μας είναι η απαξίωση των αδειών μας, της περιουσίας μας, του επαγγέλματός μας. Η απελευθέρωση του επαγγέλματος έγινε στα χαρτιά, αφού οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι ξένες εταιρείες που εκτελούν χωρίς κανένα πρόβλημα το δικό μας έργο. Εμείς μιλούσαμε για την ανάγκη θέσπισης όρων υγιούς ανταγωνισμού και ήμασταν υπέρ αυτών, όμως τώρα είναι αδύνατο να συνεχίσουμε έτσι. Το μόνο που θα γίνει θα είναι να γίνουμε δούλοι στις δικές μας δουλειές», τόνισε ο κ. Στεφάνου, που χαρακτήρισε δίκαιο και εύλογο των αγώνα των αγροτών, όπως και τη στήριξη του δικού τους κλάδου. «Δεν είναι μόνοι τους οι αγρότες, αλλά είμαστε κι εμείς μαζί τους, αφού η δουλειά μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τη δική τους δουλειά. Ο παραγωγικός ιστός της χώρας αργοσβήνει και αυτό κάποιοι κάνουν, ότι δεν το καταλαβαίνουν», κατέληξε.  
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου