Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 04:58
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Οκτωβρίου 2023
Επικαιρότητα

Στο επίκεντρο η αεροπορική σύνδεση με τη Γερμανία

Off

Με τον Πρέσβη της Γερμανίας στη χώρα μας Andreas Kindl συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου. Ο Πρέσβης επισκέφθηκε τα Ιωάννινα με αφορμή τις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων.

Όπως ανακοινώθηκε, με τον Δήμαρχο συζήτησαν τρόπους για τη συνέχιση και την εμβάθυνση της συνεργασίας οι οποίοι θα οριστικοποιηθούν με επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην περιοχή το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Παπαγεωργίου ζήτησε τη συνδρομή της Πρεσβείας στο αίτημα του Δήμου, αλλά κι άλλων φορέων της περιοχής για την δρομολόγηση απευθείας αεροπορικής πτήσης από τα Γιάννενα προς την Γερμανία όπου ζει μεγάλος αριθμός αποδήμων.

Παράλληλα συζήτησαν τις προοπτικές για την εγκατάσταση στα Γιάννενα κι άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υψηλής έρευνας και της τεχνολογίας όπως και την καθιέρωση εκπαιδευτικών ανταλλαγών.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας στον πολιτιστικό και τουριστικό τομέα.

Ο Γερμανός Πρέσβης, άριστος γνώστης της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα χρηστήρια ελάσματα της Αρχαίας Δωδώνης τα οποία είχε την δυνατότητα να δει από κοντά με επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ