Ήπειρος

Προσκλητήριο μαζικής συμμετοχής

Off

Ανοιχτό προσκλητήριο στήριξης και μαζικής συμμετοχής στις κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων απευθύνει η Ένωση Αγροτών Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της και τις κινητοποιήσεις του κλάδου να διευρύνονται και να ενισχύονται. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΓΑΣ «Ένωση Αγροτών» στήριξε από την πρώτη στιγμή τις κινητοποιήσεις «ενάντια στα πρωτοφανή και ληστρικά μέτρα τα οποία προωθεί για ψήφιση η κυβέρνηση τόσο στο φορολογικό όσο και στο ασφαλιστικό. 
Στήριξε με όλες του τις δυνάμεις και συμμετείχε σε όλα τα συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στα Γιάννενα. Στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στο μπλόκο της Λαψίστας για την δημιουργία του οποίου προέτρεψε και ενθάρρυνε τους αγρότες της περιοχής μας και ιδιαίτερα τους νέους.
Παράλληλα καλεί και όλους τους άλλους συναδέλφους να πλαισιώσουν το μπλόκο, δίνοντας αγωνιστικό παρόν, προκειμένου να αποτρέψουμε την ψήφιση και εφαρμογή των μέτρων τα οποία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό ολόκληρου του αγροτικού κόσμου της χώρας μας, οδηγώντας χιλιάδες αγρότες στην ανεργία και την εξαθλίωση και θα αποτελέσουν την ταφόπλακα της Ελληνικής οικονομίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αποκλεισμός στο λιμάνι
Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, διοργανώνει την Κυριακή στις 7 το απόγευμα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η Επιτροπή των Αγροτών Θεσπρωτίας, σημειώνοντας ότι «Το φορολογικό το ασφαλιστικό και το κόστος παραγωγής αφανίζουν όλους μας».

Απόσυρση ζητά 
η ΠΕΔ Ηπείρου
Σε ψήφισμά της, η ΠΕΔ Ηπείρου αναφέρει ότι «τα μεγάλα ζητήματα του ασφαλιστικού και του φορολογικού πρέπει να αντιμετωπιστούν με ειλικρινή διάλογο μεταξύ της Κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων. Χωρίς λαϊκισμό, με υπευθυνότητα και ρεαλισμό.
Οι ακολουθούμενες πολιτικές φέρνουν την απαξίωση και την εξαφάνιση της μικρομεσαίας αγροτιάς. Από την αρχή της κρίσης βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών. Τα επιχειρούμενα μέτρα όπως η υπερφορολόγηση, η υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και η κατάργηση του ΟΓΑ καταργεί ουσιαστικά το αγροτικό εισόδημα. Η πολιτική που ασκείται, διαλύει την Ελληνική γεωργία.
Το ασφαλιστικό σύστημα παραμένει μη βιώσιμο και τα μέτρα έχουν κυρίως φοροεισπρακτικό χαρακτήρα. Ο πρωτογενής τομέας δεν αντέχει άλλα μέτρα. Αντίθετα χρειάζεται ένα δίκαιο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, που θα στηρίζονται στις αρχές της ανταποδοτικότητας και της δίκαιης κατανομής των βαρών». Η ΠΕΔ Ηπείρου ζητά να αποσυρθεί άμεσα η πρόταση για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού και να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος από μηδενική βάση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, με επιδίωξη βιώσιμης και οριστικής λύσης.

Ο δήμος Πωγωνίου
Σε ψήφισμά του ο δήμος Πωγωνίου ζητά από την κυβέρνηση:
1. Να δώσει κίνητρα στους νέους αγρότες ώστε να μείνουν στη γη τους και στα χωριά τους.
2. Να ενθαρρύνει τις επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα και σε συνδυασμό με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα να δημιουργήσει αναπτυξιακές προοπτικές.
3. Να πάρει πίσω όλα αυτά τα ισοπεδωτικά μέτρα και να στηρίξει τους αγρότες μας που αγωνίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες για την επιβίωσή τους».
Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να επωμιστεί το βάρος της πολιτικής ευθύνης και να φέρει το θέμα σε διαβούλευση για μια σοβαρή, βιώσιμη και αναλογιστική μελέτη-πρόταση.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου