Ήπειρος

«Θερίζει» ανεμβολίαστους η γρίπη!

Off

Ανησυχητικές διαστάσεις προκαλεί η έξαρση της γρίπης με εκατοντάδες άτομα να νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία, μερικές δεκάδες εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από τα τέλη Δεκεμβρίου σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότερα από 30 άτομα στην Ελλάδα, στην πλειοψηφία τους άτομα που ανήκαν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και κυρίως δεν είχαν εμβολιασθεί.
Το γεγονός αυτό φαντάζει εξωφρενικό για την ιατρική και όχι μόνο κοινότητα της χώρας, αν αναλογιστεί όμως κανείς ότι μεταξύ των νοσηλευομένων συμπεριλαμβάνονται και λειτουργοί του συστήματος υγείας όπως ιατροί και νοσηλευτές, αντιλαμβάνεται ότι ο δρόμος που καλείται να διανύσει η χώρα για να φτάσει σε ένα επαρκές σημείο πρόληψης είναι ακόμη πολύ μακρύς.
Όπως τόνισε ο καθηγητής Παθολογίας Μ. Ελισάφ δεκάδες είναι τα περιστατικά που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων ευτυχώς όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θάνατοι που να οφείλονται στη γρίπη.
Σημείωσε όμως την επιτακτική αναγκαιότητα έστω και τώρα τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να εμβολιαστούν έτσι ώστε να μειωθεί το ενδεχόμενο ραγδαίες εξάπλωσης του ιού.
«Πρέπει να μειωθεί η δεξαμενή των ατόμων που μπορεί να νοσήσουν στο γενικό πληθυσμό και εμείς γιατροί και νοσηλευτές πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα. Δυστυχώς όμως υπάρχει προσωπικό υγείας που δεν έχει εμβολιαστεί και αυτό είναι ανησυχητικό. Απέχουμε από το φαινόμενο της πανδημίας όμως έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον δύο μήνες ακόμη χειμώνα και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο», σημείωσε ο κ. Ελισάφ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ