Ήπειρος

Σημαντικός ο ρόλος των δήμων στην Υγεία

Off

Στη σημασία του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ενημέρωση και την προαγωγή της υγείας των πολιτών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης στην ομιλία του την Παρασκευή στην εκδήλωση με θέμα την πρόληψη ιατρικών παθήσεων, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Κόνιτσας.
Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την ΚΕΔΕ, τον Δήμο Κόνιτσας, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και συντονίστηκε από τον κ. Πατούλη, μίλησαν επίσης οι: Στ. Φούσας, Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας,. Η. Παπάς, Ουρολόγος, Γ. Παπανικολάου, Οδοντίατρος, Σ. Σταύρου Οικονομολόγος. Επίσης παρέστησαν οι «Γιατροί της Αγάπης» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Βραχνό, Διευθυντή της Β Χειρουργικής του ΚΑΤ.
Ο κ. Πατούλης τόνισε πως οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως τα δημοτικά και διαδημοτικά προγράμματα προαγωγής υγείας, τα προγράμματα έγκαιρης διάγνωσης ασθενειών, αλλά και οι σχετικές ενημερωτικές εκδηλώσεις, στόχο έχουν να διατηρούν υγιή τον κάθε πολίτη μας.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου ευχαρίστησε δημοσίως τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ για την αποστολή τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, τα οποία κάλυψαν ανάγκες 100 οικογενειών στο Δήμο Κόνιτσας.
Ο κ. Πατούλης, με αφορμή την επίσκεψη του στην Κόνιτσα επισκέφθηκε την πατρική οικία του Αγίου Παϊσίου συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Κόνιτσας.
ΦΙΛ.Κ.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου