Ήπειρος

Με τηλεϊατρική, αλλά και ΚΕΠ Υγείας

Off

Πρόγραμμα τηλεϊατρικής θα υλοποιήσει ο ΟΚΠΑΠΑ ενώ ο Δήμος Ιωαννιτών προχωρά και στη δημιουργία ΚΕΠ Υγείας.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του οργανισμού Φίλιππος Τσουμάνης τόνισε ότι στον ΟΚΠΑΠΑ θέλουν και προσπαθούν να δημιουργούν συνέχεια νέες δράσεις προκειμένου να βοηθούν τους συμπολίτες στους δύσκολους αυτούς καιρούς. 
Όπως ανέφερε, το πρόγραμμα τηλεϊατρικής θα ξεκινήσει πρώτα από την Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας που βρίσκονται και τα πιο απομακρυσμένα χωριά του Δήμου. Μέσα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα δημοτικά ιατρεία και τα ΚΑΠΗ και με τη συνέργεια σύγχρονου εξοπλισμού που ήδη έχει εγκατασταθεί θα παρέχονται συμβουλές και ιατρικές γνωματεύσεις στους πολίτες.
Το ΚΕΠ Υγείας τώρα είναι ήδη έτοιμο στην οδό Αβέρωφ και θα παρέχει υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες.
Η έλλειψη προσωπικού είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σύνολο των οργανισμών και των υπηρεσιών μεταξύ των οποίων και ο ΟΚΠΑΠΑ. Όπως είπε ο κ. Τσουμάνης, προσπαθούν με «μπαλώματα» να δώσουν λύσεις στα προβλήματα αλλά χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικοί και ιδιαίτερα συγκεκριμένων ειδικοτήτων τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά. 
«Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος αφού τα πράγματα είναι δύσκολα και δεν επιτρέπονται να γίνουν προσλήψεις. Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε προβλήματα είτε με πεντάμηνες συμβάσεις είτε με δίμηνες», σημείωσε,
Η έλλειψη προσωπικού θα γίνει πιο έντονη μιας και τις επόμενες μέρες οι συμβάσεις των πενταμηνιτών που εργάζονται στο Υπνωτήριο Αστέγων λήγουν οπότε προκύπτει θέμα και για αυτή τη δομή: «Θα το λύσουμε το θέμα και το Υπνωτήριο στο οποίο φιλοξενούνται 6 άτομα, θα λειτουργήσει κανονικά» σημείωσε ο κ. Τσουμάνης. 

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου