Ήπειρος

Μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης

Off

Το μήνυμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, αλλά και την ανάγκη πληροφόρησης ώστε να μπορεί να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών έστειλαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσαν Σάββατι και Κυριακή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».
Στις εκδηλώσεις, συμμετείχε και ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων του Τμήματος Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων του «Ελπίδα, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».
Το Σάββατο  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, έγινε ενημερωτική ομιλία υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Στέλιου Γραφάκου, Παιδίατρου – Αιματολόγου, Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Διευθυντή Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», ενώ την Κυριακή το πρωί, πολύς κόσμος προσέτρεξε στο ειδικό σταντ που είχε στηθεί έξω από την Περιφέρεια, και ακολούθησε τη διαδικασία ώστε να γίνει εθελοντής δότης
Ανάμεσα στους πολίτες βρέθηκαν παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα ενώ δότης έγινε και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Λιόντος. 
Ο κ.  Γραφάκος, σε δηλώσεις του εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των πολιτών και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν προς αυτήν την κατεύθυνση. «Χάριν στην προσπάθεια όλων σας, δεν θα χρειαστεί να ξανάρθουμε αφού μπορεί ο καθένας να γίνει δότης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο» σημείωσε.
Το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, κα. Αγγέλη ευχαρίστησε εκτός από τους πολίτες, τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα Ιωάννου, Λίλα και Γιάκο καθώς και τον πρόεδρο κ. Χριστοβασίλη για την συμμετοχή και την ανταπόκριση.
Τέλος, ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Ιωαννίνων δια του προέδρου του Θεόδωρου Ντούσκα ανακοίνωσε ότι τα φαρμακεία της πόλης θα συμβάλλουν ώστε να ενημερώνουν τον κόσμο για την απλότητα της λήψης δείγματος και φυσικά για την σημασία του εθελοντισμού.
 «Εμείς σαν διοικητικό συμβούλιο πήραμε αυτή την απόφαση και θα προχωρήσουμε σε αυτή τη κατεύθυνση συμβάλλοντας στην ενημέρωση του κόσμου και φυσικά στην αύξηση των ποσοστών των ανθρώπων που θέλουν να γίνουν δότες. Είναι εύκολο και σημαντικό μιας και μπορείς να σώσεις μια ζωή» είπε αποδίδοντας τα εύσημα στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου που με την κινητοποίησή του έφερε το θέμα στην επικαιρότητα και το ανέδειξε με αποτέλεσμα να εγγραφούν πάνω από 300 άτομα ως δότες μυελού των οστών. 
Όσοι ενδιαφέρονται και είναι από 18 ως 45 ετών μπορούν να απευθυνθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ώστε να εγγραφούν ως δότες. 

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου