Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 11:18
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Φεβρουαρίου 2016
Ήπειρος

ΠΑΜΕ με όγκο και παλμό

Off

Εξίσου μεγάλη σε όγκο και με παλμό, ήταν η συγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου Ιωαννίνων και η πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης. 1000 και πλέον διαδηλωτές, μέλη ή απλοί υποστηρικτές του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στο χώρο μπροστά από το δημαρχείο της πόλης, σε μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στην ιστορία του, με στελέχη της Γραμματείας Ιωαννίνων και εκπροσώπους ταξικών πρωτοβάθμιων σωματείων να απευθύνουν χαιρετισμούς. 
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Έξαρχος, μέλος της Γραμματείας Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ, που τόνισε, ότι αυτό που απαιτεί ο λαός είναι η απόσυρση του προτεινόμενου ασφαλιστικού και η απεμπλοκή της χώρας από τις επιταγές του μνημονίου. 
Σκληρή κριτική άσκησε ο κ. Έξαρχος στην ομιλία του στις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας, ότι ούτε ο αγώνας προετοιμάστηκε για να ανατραπεί η σημερινή πολιτική, ούτε υπάρχει η προηγούμενη καλή εμπειρία από ανάλογες καταστάσεις. Σημείωσε ακόμη, ότι το ΠΑΜΕ έχει προτείνει την πραγματοποίηση 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης, όταν το ασφαλιστικό κατατεθεί στη Βουλή, μέχρι σήμερα όμως δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση από τις ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος.
Η πορεία έκανε μία μικρή στάση στο ύψος της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου μέλη του ΠΑΜΕ σκαρφάλωσαν στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου όπου ανήρτησαν πανό διαμαρτυρίας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε τέλος στις κινητοποιήσεις των αγροτών που βρίσκονται σε εξέλιξη, με τον Αγροτικό Σύλλογο Ζίτσας και την ΠΑΣΥ να πραγματοποιούν τρίωρους αποκλεισμούς της παλιάς εθνικής Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας στο ύψος του Βουτσαρά. Ο πρώτος αποκλεισμός έγινε την Τετάρτη το μεσημέρι και σήμερα θα γίνει νέος τρίωρος αποκλεισμός από τις 18.00 έως τις 21.00.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου