Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 07:52
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Φεβρουαρίου 2016
Ήπειρος

Ηχηρό μήνυμα κατά του ασφαλιστικού

Off

Ήταν μία κινητοποίηση που τα είχε όλα: Χιλιάδες κόσμου στο δρόμο, παλμό και συνθήματα, συνάντηση σχεδόν όλων των επαγγελματικών κλάδων στις διαδηλώσεις. Κι ακόμα είχε τρακτέρ και φορτηγά και λεωφορεία και ταξί. Και κλειστά καταστήματα και καφετέριες. Και η απεργία ακόμα ακόμα πήγε καλύτερα από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια.
Η συμμετοχή στις διαδηλώσεις συγκρίνεται με τις αντίστοιχες της περιόδου 2012- 2013 ή αυτές κατά του νόμου Γιαννίτση, με πολλούς να πιστεύουν ότι ήταν ακό α μεγαλύτερη.
Οι συγκεντρώσεις ήταν δύο, μία του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ στην αρχή της Αβέρωφ και μία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημαρχείο. Έγιναν όμως προσυγκεντρώσεις κλάδων και σε άλλα σημεία. Ακολούθησαν οι διαδηλώσεις που «νέκρωσαν» το κέντρο από τις 11 περίπου ως και τη 1 από αυτοκίνητα, το γέμισαν όμως με το ηχηρό μήνυμα των Ιωαννίνων προς την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.
Πολύ χαρακτηριστική ήταν η συμμετοχή μεγάλων μπλοκ από κάθε επαγγελματικό χώρο σχεδόν που με τα δικά τους πανώ και συνθήματα έθεταν τα επιμέρους αιτήματα, αλλά στο σύνολό τους συνέκλιναν στην κοινή αντίθεση στο ασφαλιστικό. Αλλά και το ασφαλιστικό δεν ήταν το μόνο θέμα που έθεσαν οι πολίτες που κινητοποιήθηκαν αφού ήταν φανερό ότι για όλους τα προβλήματα είναι ακόμα μεγαλύτερα και έχουν να κάνουν με τη φορολόγηση, τους χαμηλούς μισθούς, την ανεργία και την υποαπασχόληση, την έλλειψη ανάπτυξης. Εκδηλώθηκε περισσότερο μία βαθιά δυσαρέσκεια προς τις πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χώρα και έχουν πλήξει πλέον κάθε επάγγελμα και εργασιακό χώρο.  Όλοι οι δρόμοι του κέντρου δονήθηκαν από τον παλμό των διαδηλωτών ενώ η συγκέντρωση στην πλατεία έδειξε και το μέγεθος της συμμετοχής με τον κόσμο να έχει ανάγκη κι άλλο χώρο για να αναπτυχθεί.
Μεγάλες ήταν οι συγκεντρώσεις και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Ηπείρου ενώ σε όλες τις πόλεις της χώρας σχεδόν καταγράφηκαν ογκώδεις κινητοποιήσεις. 

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ