Τελευταία Νέα

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 12:10
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Φεβρουαρίου 2016
Επικαιρότητα

Πρόθεση υποχώρησης από το ΤΑΙΠΕΔ

Off

Αισιόδοξη εξέλιξη για την τύχη των οικοπέδων των Αμπελοκήπων αφού φαίνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ υποχωρεί και σταματά τη διαδικασία εκποίησης που είχε ξεκινήσει ηλεκτρονικά. Η εξέλιξη προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχαν οι τέσσερις βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο του οργανισμού.
Όπως ανακοινώθηκε χτες, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των βουλευτών Ιωαννίνων Μ. Τζούφη, Ι. Καραγιάννη, Ι. Στέφου, Χρ. Μαντά και του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Πιτσιόρλα. και συνεργατών του. Θέμα της συζήτησης ήταν ο ανοιχτός διαγωνισμός για την πώληση τριών ακινήτων του Δημοσίου στην περιοχή «Αμπελόκηποι Ιωαννίνων», καθώς και της συμπερίληψης έκτασης 6 οικοπέδων στην παραλίμνια ζώνη και συγκεκριμένα στην περιοχή «Άγιος Νικόλαος Κοπάνων», στην ηλεκτρονική σελίδα του ΤΑΙΠΕΔ και στην κατηγορία «Επικείμενες Αποκρατικοποιήσεις».
Οι βουλευτές από την πλευρά τους τόνισαν πως τα ακίνητα και η εν λόγω έκταση πρέπει να παραμείνουν στην κατοχή του Δήμου, καθώς εντάσσονται λειτουργικά και οργανικά στις λειτουργίες της πόλης και αποτελούν χώρους ζωτικής σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου και την ποιότητα ζωής των πολιτών. 
Το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση, μετά από την αντίθετη και σοβαρή επιχειρηματολογία των βουλευτών – η οποία πρέπει να υποβληθεί και ως τεκμηριωμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών, στα πλαίσια και προηγούμενων αποφάσεων, κοινοποιημένων ήδη στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως σημειώνεται – δήλωσε την πρόθεσή του να σταματήσει τη διαδικασία εκποίησης των ακινήτων, ενώ υπογράμμισε πως η ανάρτηση της έκτασης των 6 οικοπέδων στην ηλεκτρονική του σελίδα, έγινε μόνο για λόγους διαφάνειας και αποκλείεται η διαδικασία εκποίησής τους από την παρούσα διοίκηση. 

ΦΙΛ.Κ.

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ