Τελευταία Νέα

Ο απολογισμός της συμμετοχής και η αριστερά
Τα του Καίσαρος…
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Πλεονεκτήματα και αδυναμίες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων
15 αιτήσεις το ελάχιστο για να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός
«Στενεύει» η είσοδος τη νέα χρονιά στα πανεπιστήμια
Εκδηλώσεις για την επέτειο των Μαχών Γριμπόβου
Η Περιφερειακή Αρχή για την παραπομπή στο Πειθαρχικό
Ένα «εξάγιο» από την Καστρίτσα και ένα νόμισμα για τη Δωδώνη
ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση στους παραγωγούς Κλημεντίνης
Οδός Χαρ. Τρικούπη αναβαθμισμένη και φιλική στους πεζούς
Μία διεθνής ημέρα για τη «Δύναμη των Μουσείων»
Στη διεθνή έκθεση Freskon ο Δήμος Αρταίων
20 – 23 ΜΑΪΟΥ Χρώματα και μουσική με δράσεις της ομάδας Goodness Tour
Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε ζητεί Μηχανικούς για τα τμήματα παραγωγής και συντήρησης στα Ιωάννινα
Τρίτη 17 Μαΐου 2022 04:52
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Φεβρουαρίου 2016
Επικαιρότητα

Πρόθεση υποχώρησης από το ΤΑΙΠΕΔ

Off

Αισιόδοξη εξέλιξη για την τύχη των οικοπέδων των Αμπελοκήπων αφού φαίνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ υποχωρεί και σταματά τη διαδικασία εκποίησης που είχε ξεκινήσει ηλεκτρονικά. Η εξέλιξη προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχαν οι τέσσερις βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο του οργανισμού.
Όπως ανακοινώθηκε χτες, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των βουλευτών Ιωαννίνων Μ. Τζούφη, Ι. Καραγιάννη, Ι. Στέφου, Χρ. Μαντά και του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Πιτσιόρλα. και συνεργατών του. Θέμα της συζήτησης ήταν ο ανοιχτός διαγωνισμός για την πώληση τριών ακινήτων του Δημοσίου στην περιοχή «Αμπελόκηποι Ιωαννίνων», καθώς και της συμπερίληψης έκτασης 6 οικοπέδων στην παραλίμνια ζώνη και συγκεκριμένα στην περιοχή «Άγιος Νικόλαος Κοπάνων», στην ηλεκτρονική σελίδα του ΤΑΙΠΕΔ και στην κατηγορία «Επικείμενες Αποκρατικοποιήσεις».
Οι βουλευτές από την πλευρά τους τόνισαν πως τα ακίνητα και η εν λόγω έκταση πρέπει να παραμείνουν στην κατοχή του Δήμου, καθώς εντάσσονται λειτουργικά και οργανικά στις λειτουργίες της πόλης και αποτελούν χώρους ζωτικής σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου και την ποιότητα ζωής των πολιτών. 
Το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση, μετά από την αντίθετη και σοβαρή επιχειρηματολογία των βουλευτών – η οποία πρέπει να υποβληθεί και ως τεκμηριωμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών, στα πλαίσια και προηγούμενων αποφάσεων, κοινοποιημένων ήδη στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως σημειώνεται – δήλωσε την πρόθεσή του να σταματήσει τη διαδικασία εκποίησης των ακινήτων, ενώ υπογράμμισε πως η ανάρτηση της έκτασης των 6 οικοπέδων στην ηλεκτρονική του σελίδα, έγινε μόνο για λόγους διαφάνειας και αποκλείεται η διαδικασία εκποίησής τους από την παρούσα διοίκηση. 

ΦΙΛ.Κ.

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου