Ήπειρος

Με φροντίδα για τα πλατάνια του παραλίμνιου

Off

Μία συντονισμένη προσπάθεια κοπής και απομάκρυνσης των επικίνδυνων κλαδιών ή και κορμών δένδρων στην παραλίμνια περιοχή, την πλέον προβεβλημένη και προσεγγίσιμη τουριστικά, στα Ιωάννινα, ολοκληρώθηκε τις τελευταίες ημέρες από το τμήμα Πρασίνου του δήμου Ιωαννιτών, με τη βοήθεια και αναδόχου εργολάβου για ανάλογα έργα. 
Τα αιωνόβια πλατάνια της παραλίμνιας ζώνης δέχθηκαν τη φροντίδα της υπηρεσίας, μία επιτακτική αναγκαιότητα λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονται αρκετά από αυτά και εν μέσω της ανησυχίας που υπάρχει για τον κίνδυνο μετάδοσης της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους που έχει φτάσει πλέον στις παρυφές της πόλης.
Μέχρι στιγμής το Δασαρχείο Ιωαννίνων έχει εντοπίσει αρκετά άρρωστα πλατάνια στο γήπεδο της Ανατολής, αλλά και στην παραλίμνια ζώνη του Περάματος και καταβάλλεται μία συντονισμένη προσπάθεια ώστε η ασθένεια να μην εξαπλωθεί και κυρίως να μην πλήξει τα πλατάνια στην παραλίμνια ζώνη.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο όπως εξήγησαν ο Γιάννης Μάμαλης εκ μέρους της υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου Ιωαννιτών και ο Τάσος Κολιούσης εκ μέρους του αναδόχου, που γίνεται λεπτομερής καθαρισμός και απολύμανση των εργαλείων κοπής που χρησιμοποιούνται.
Γενικότερα πάντως σύμφωνα με τον κ. Μάμαλη μέχρι στιγμής τα πλατάνια της παραλίμνιας ζώνης βρίσκονται σε καλή κατάσταση αφού σε ετήσια βάση πραγματοποιούνται αντίστοιχες εργασίες καθαρισμού.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου