Ήπειρος

Η άμεση αντιμετώπιση σώζει ζωές

Off

Ένα μεγάλο ποσοστό που υπό προϋποθέσεις μπορεί να φτάνει ακόμη και στο 60% των πολιτών θα μπορούσε να σωθεί, σε περίπτωση που η καρδιακή ανακοπή αντιμετωπιζόταν άμεσα από εκπαιδευμένους πολίτες στην καρδιοπνευστική αναζωογόνηση.
 Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει αβίαστα από τα στοιχεία που υπάρχουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και αφορούν το σύνολο της ευρωπαϊκής κοινωνίας αφού αναφέρεται σε έναν πληθυσμό 700.000 ανθρώπων. 
Αυτός είναι και ο αριθμός των καρδιακών ανακοπών σε ετήσια βάση στην Ευρώπη και η Πανευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία, μέλος της οποίας είναι η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία πραγματοποιεί σεμινάρια ομάδων εργασίας, προκειμένου να εκπαιδευτεί όσο γίνεται μεγαλύτερος αριθμός πολιτών. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι και η διάθεση απινιδωτών και τουλάχιστον στην περιοχή των Ιωαννίνων είναι ευτύχημα που τον τελευταίο χρόνο, η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με άλλους φορείς,  εθελοντικούς συλλόγους και ιδιώτες έχει αναλάβει την πρωτοβουλία και έχει τοποθετήσει εξωτερικούς απινιδωτές σε διάφορα κτήρια στο κέντρο της πόλης και σε αθλητικές εγκαταστάσεις.
Το σεμινάριο που πραγματοποίησε χθες το πρωί η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία απευθύνθηκε σε εργαζόμενους στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το δήμο Ιωαννιτών, και εντάσσεται στο πλαίσιο των Πανελλήνιων Σεμιναρίων που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στην πόλη, προσελκύοντας εκατοντάδες καρδιολόγους από ολόκληρη τη χώρα.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στεφ. Φούσας το όφελος από τη εκπαίδευση και πιστοποίηση των πολιτών για την κατοχή γνώσης στην καρδιακή αναζωογόνηση δε μπορεί να είναι μεγαλύτερο από την σωτηρία μίας ανθρώπινης ζωής.
Χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο Grand Serai μία σειρά κορυφαίων επιστημόνων ενημέρωσε τους πολίτες για την σημασία της πρόληψης από ιατρικές παθήσεις.

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ