Ήπειρος

Ένα έγγραφο λιγότερο για την αδειοδότηση μονάδων

Off

Ένα έγγραφο λιγότερο, κυρίως όμως ένα μεγάλο κέρδος σε χρόνο και γραφειοκρατία είναι το θετικό σημείο που προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτη σε ερώτηση του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, αναφορικά με την αδειοδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. 
Η απάντηση του κ. Σκουρλέτη αναφέρει πως για όσες μονάδες είναι εγκατεστημένες μέχρι τις 8 Αυγούστου του 2014 που έγινε η αναμόρφωση στο Νόμο περί δασών, δεν απαιτείται κατά την αδειοδότηση, έγγραφο περί του χαρακτηρισμού από τα Δασαρχεία.
Ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης τόνισε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει κάνει τεράστια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια για την στήριξη οργανωμένων κτηνοτροφικών μονάδων, για να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι να δημιουργήσουν σύγχρονες μονάδες.
«Αυτή η απόφαση διευκολύνει όλους όσοι έχουν εγκαταστάσεις  σε εκτάσεις – πλην γεωργικής γης – να αποκτήσουν μέχρι 12 Σεπτεμβρίου 2016 άδειες κατευθείαν  Αυτή είναι η "μισή απάντηση", για αυτό ζητάμε να μας απαντήσει και για τη σημερινή κατάσταση, που θεωρούμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο, επιτρέποντας στις λεγόμενες "δασικές εκτάσεις" να γίνονται και σταβλικές εκτάσεις», κατέληξε ο κ. Καχριμάνης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου