Ήπειρος

Οι Καρδιολόγοι έδειξαν το δρόμο

Off

Μπορεί η έντονη βροχόπτωση των δύο τελευταίων ημερών να προκάλεσε δυσκολίες στις μετακινήσεις, έστω κι έτσι όμως, οι 1200 και πλέον καρδιολόγοι από όλη τη χώρα που έλαβαν μέρος στο ιατρικό συνέδριο της Καρδιολογικής Εταιρείας και οι ακόμη περισσότεροι συνοδοί τους, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις ομορφιές των Ιωαννίνων, της πόλης και των περιχώρων κατά τη διάρκεια της διαμονής τους. 
Το ιατρικό συνέδριο θεωρείται απόλυτα δικαιολογημένα ως ένα από τα πλέον επιτυχημένα των τελευταίων ετών, επαναφέροντας στο προσκήνιο την σπουδαιότητα που έχει για την πόλη των Ιωαννίνων και τις αναπτυξιακές της προοπτικές, η προώθηση του συνεδριακού τουρισμού. Για τέσσερις περίπου ημέρες, οι πληρότητες των ξενοδοχείων στο λεκανοπέδιο έφτασαν το 100%, και οι μετακινήσεις των συμμετεχόντων προς διάφορες κατευθύνσεις προσέφεραν μία μεγάλη τόνωση στην τοπική οικονομία.
Το βράδυ της Παρασκευής η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των τοπικών αρχών και των συμμετεχόντων του συνεδρίου, που είχαν την ευκαιρία εκτός των άλλων, να πάρουν και μία γεύση της ηπειρωτικής κουζίνας αλλά και της ηπειρωτικής μουσικής παράδοσης, από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτων.
Παρών στην εκδήλωση της Παρασκευής και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, που όπως ο ίδιος είπε, τα Ιωάννινα έγιναν μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, η δεύτερη πατρίδα του, καθώς έχει επισκεφθεί την πόλη για διάφορες εκδηλώσεις σχεδόν 15 φορές.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση ακόμη απηύθυνε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γ. Καψάλης που αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο τοπικό ΑΕΙ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου