Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 11:05
Τελευταία Ενημέρωση: 17 Φεβρουαρίου 2016
Ήπειρος

Στήριξη του σχολείου ζητάνε οι εκπαιδευτικοί

Off

Έκφραση διαμαρτυρίας τους χτες το μεσημέρι, αποτέλεσε η συγκέντρωση έξω από την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης, που οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί με αφορμή και τις τις ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας για πλεονάζουσες ώρες που δεν αφιερώνονται στη διδασκαλία.
Τα Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων και της Ε.Λ.Μ.Ε. Ιωαννίνων είχαν συνάντηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια Αγγελική Φωτεινού ενώ σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μάρκος Μεγήρ τόνισε ότι συκοφαντείται για ακόμη μια φορά ο κλάδος των εκπαιδευτικών όταν ακούγεται δημόσια ότι υπάρχουν 13.500 χιλιάδες ώρες γραμματειακής υποστήριξης και ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν όλο το ωράριο τους. Κάλεσε δε τον υπουργό να κλείσει τα κενά στα σχολεία και να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα του εκπαιδευτικού κόσμου όλοι οι εκπαιδευτικοί να είναι στις θέσεις τους την 1η Σεπτεμβρίου. 
Ο Στέφανος Σίντος από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν καθημερινά στα δημόσια σχολεία τονίζοντας ότι θα πρέπει να βρεθούν λύσεις και αυτές μπορούν να δοθούν μόνο μέσα από μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν τα κενά. 
Τέλος, ο Χρίστος Γρίβας πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ στάθηκε στο πλευρό των εκπαιδευτικών ενώ απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώνει η ΕΛΜΕ την Παρασκευή το απόγευμα ώστε να μεταβούν στο μπλόκο των αγροτών στη Λαψίστα για συμπαράσταση. 

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου