Ήπειρος

Μνήμη Στέφανου Σκοπούλη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Off

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης, η πρώτη μετά το θάνατο του επικεφαλής της ΔΡΑΣΥ, δημοτικού συμβούλου Στέφανου Σκοπούλη, λίγες ημέρες πριν. 
Ένα μπουκέτο με κόκκινα γαρύφαλα βρισκόταν στο έδρανο που καθόταν ο Στέφανος Σκοπούλης, που άφησε το δικό του ιδιαίτερο στίγμα σε πολιτικό επίπεδο κατά τη διάρκεια των δημοτικών περιόδων που βρέθηκε σε αυτό. 
Το δημ. συμβούλιο τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, ενώ επαναβεβαίωσε την απόφαση που είχε ήδη ανακοινωθεί  από το προεδρείο ώστε να δοθεί το όνομά του σε οδό της πόλης.
Με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του μίλησαν ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας και οι επικεφαλής των παρατάξεων, συμφωνώντας στον άδικο χαμό του, που άνοιξε μία πληγή στην πόλη. 
Ο Θωμάς Μπέγκας μίλησε για «την προσφορά του στην πόλη», αλλά και για «την αξιοπρέπεια, τη συνέπεια και την ευγένεια με την οποία συνέβαλε πάντα σε έναν ουσιαστικό διάλογο σε αυτό το σώμα».
Ο Νίκος Γκόντας υπογράμμισε πως «μπορεί να μας χώριζε ιδεολογικό χάσμα, αλλά όλοι αναγνωρίζουμε την προσωπικότητά του και την προσφορά του στην πόλη».
Ο Λάζαρος Νάτσης τόνισε πως «η στάση του είναι αυτή που θα πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε άνθρωπο πέρα από ιδεολογικές απόψεις κι αυτό είναι που θα πρέπει να μας μείνει».
Ο Άρης Μπαρτζώκας είπε ότι «θα μας λείψει η ευγένεια με την οποία εκφράζονταν σε κάθε τοποθέτησή του».
Ο Δημήτρης Τασιούλας εξέφρασε «τη θλίψη όλων για το τραγικό του τέλος».
Στα έδρανα του δημ. συμβουλίου βρέθηκε από χθες ο αντικαταστάτης του Στεφ. Σκοπούλη, πρώτος επιλαχών με την ΔΡΑΣΥ, Σωτήρης Μαλάμος που μίλησε για την απώλεια του συνοδοιπόρου στην παράταξη. 
«Η προσωπικότητα και το ήθος του θα μας καθοδηγούν ώστε να φανούμε αντάξιοι συνεχιστές, ιδιαίτερα σήμερα που οι εργαζόμενοι στενάζουν κάτω από την μπότα της εξαθλίωσης και των μνημονιακών πολιτικών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου