Ήπειρος

Στο επίκεντρο η ενίσχυση των δομών Υγείας

Off

Η τροπολογία του υπουργείου Υγείας με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στους δήμους και τις περιφέρειες να ενισχύουν οικονομικά τις δομές υγείας για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών βρέθηκε στο επίκεντρο της εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτησης στο δημ. συμβούλιο. 
Η στάση της δημοτικής αρχής ωστόσο ήταν ελαφρώς διαφοροποιημένη σε σχέση με την ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα με τον δήμαρχο 
Θ. Μπέγκα να τονίζει πως ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η κεντρική εξουσία είναι που προκαλεί την αντίδραση, προσθέτοντας όμως πως και οι δήμοι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα της συνδρομής των δομών υγείας εφόσον υπάρχουν προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Ο Ν. Γκόντας από την πλευρά του ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Υγείας, από την άλλη όμως είπε, ότι το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να αφήσει ανοιχτή την πόρτα στο ενδεχόμενο της υλοποίησης της συγκεκριμένης τροπολογίας, άποψη με την οποία συμφώνησε και ο κ. Νάτσης.   Την αντίθεσή τους στην προοπτική αυτή εξέφρασαν οι Δημ. Τασιούλας και Σωτ. Μαλάμος.

Προετοιμασία για hot spot
Το ενδεχόμενο δημιουργίας hot spot στην περιοχή για την υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, έθεσε ως ερώτημα προς το δήμαρχο ο Ν. Γκόντας κάνοντας λόγο για σχετικές πληροφορίες που εντάσσουν στον σχεδιασμό του υπουργείου την περιοχή των Ιωαννίνων και ειδικότερα τα όρια του δήμου Ιωαννιτών.
Απαντώντας ο Θωμάς Μπέγκας, αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε ενημέρωση, χωρίς όμως να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, γι’ αυτό άλλωστε είπε, ότι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ο δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει σε μία κοινή πρωτοβουλία πόλεων, που προετοιμάζονται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κάτι που παραδέχθηκε και ο δημ. σύμβουλος Π. Κολόκας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ