Χωρίς κατηγορία

Χρηματοδότηση σε γιαννιώτικη επιχείρηση για καινοτόμα εφαρμογή

Off

Την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για δύο ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις, ανακοίνωσε χτες η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Ανάμεσα στις 45 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) από 19 χώρες που επιλέχθηκαν στον τελευταίο κύκλο της φάσης 2 του μέσου για τις ΜΜΕ του προγράμματος «Ορίζων 2020» επιλέχτηκαν και οι δύο ελληνικές επιχειρήσεις, η μία από τις οποίες είναι γιαννιώτικη. Η TERRACOM INFORMATICS Ltd που έχει έδρα τον Κατσικά θα χρηματοδοτηθεί για το έργο QR-PATROL PRO. Πρόκειται, όπως ανακοινώθηκε για μια συμφέρουσα από πλευράς κόστους πλατφόρμα που βασίζεται στο υπολογιστικό νέφος και παρέχει υψηλή ασφάλεια, εποπτεία και διαχείριση σε εταιρείες ασφαλείας. Χρησιμοποιεί τεχνολογίες επικοινωνίας με το «πάτημα ενός πλήκτρου» (Push-to-Talk) και διαδικτύου των πραγμάτων (Internet of Things).
 «Το QR-Patrol είναι ένα πρωτοποριακό online σύστημα παρακολούθησης περιπολιών που βασίζεται στη χρήση NFC ετικετών και QR-codes. Το προσωπικό φύλαξης σκανάρει μέσω smartphone τα NFC ή QR-codes που είναι τοποθετημένα σε κτίρια και περιοχές φύλαξης και το Κέντρο Ειδοποιήσεων λαμβάνει άμεση ενημέρωση για κάθε νέο συμβάν στην αντίστοιχη περιοχή. Κάθε φορά που ο εκάστοτε φύλακας σκανάρει μια ετικέτα, οι πληροφορίες μεταδίδονται άμεσα στο Κέντρο Ελέγχου και το προσωπικό παρακολούθησης ελέγχει απόλυτα τα περιουσιακά στοιχεία του εκάστοτε πελάτη σε οποιοδήποτε σημείο ανά τον κόσμο.
Πρόκειται για ένα online σύστημα που εκμεταλλεύεται στο έπακρο την cloud και mobile τεχνολογία και αποτελεί ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των χρηστών. To QR-Patrol επιτρέπει την εξαγωγή πλήθους δεδομένων και πληροφοριών που αφορούν σε κάθε περιπολία καθώς και τη θέσπιση προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος φυλάξεων ενώ εξαλείφει το περιθώριο αμφιβολιών, μας λέει ο Δημήτρης Ζαχαράκης, CEO της γιαννιώτικης επιχείρησης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε 1.090 προτάσεις έργων στο πλαίσιο του σταδίου 2, μέχρι τις 25 Νοεμβρίου που ήταν η τέταρτη και τελευταία καταληκτική ημερομηνία για το 2015. Οι βρετανικές ΜΜΕ σημείωσαν τη μεγαλύτερη επιτυχία με επτά δικαιούχους, που θα λάβουν συνολικά 10 εκατ. ευρώ, και ακολουθούν εκ του σύνεγγυς έξι ιταλικές ΜΜΕ που θα μοιραστούν 4,3 εκατ. ευρώ.
Από την έναρξη του προγράμματος την 1η Ιανουαρίου 2014, έχουν επιλεγεί 356 επιχειρήσεις.
Η χρηματοδότηση αυτή θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να επενδύσουν σε δραστηριότητες καινοτομίας όπως επίδειξη, διεξαγωγή δοκιμών, κλιμάκωση και μικρογράφηση, καθώς και στην ανάπτυξη ενός ώριμου επιχειρηματικού σχεδίου για το προϊόν τους. Οι επιχειρήσεις θα επωφεληθούν επίσης, και από 12 ημέρες παροχής συμβουλών. 
ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου