Ήπειρος

Ενωτικά και πολιτικά στη ΝΔ

Off

Αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά που κάλλιστα θα μπορούσαν να θεωρηθούν και ως προεκλογικά χαρακτηριστικά, και για το εσωκομματικό πεδίο, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, είχε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, που έγινε το απόγευμα της Κυριακής.
Θα μπορούσε να πει κάποιος μάλιστα με δεδομένη την εικόνα του κόμματος μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και έπειτα από τα τραγελαφικά γεγονότα στη διαδικασία ανάδειξης της νέας ηγεσίας, 
ότι ήταν η πρώτη εκδήλωση μετά από καιρό, που είχε και μαζικότητα 
και αισιοδοξία για το μέλλον του κόμματος, ίσως όχι όμως της χώρας, όσο παραμένει στο τιμόνι της χώρας η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ ήταν ο αναπλ. Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ Λευτέρης Αυγενάκης, 
που εξέφρασε την εκτίμηση, ότι η Ν.Δ θα βγει ενισχυμένη από την διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, ενώ είναι ήδη έτοιμη να αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση, χωρίς ωστόσο η ίδια να την επιδιώκει.
«Η ηγεμονία της αριστεράς τελειώνει. Η αριστερά του Αλ. Τσίπρα φοβάται την αξιοκρατία, φοβάται την αριστεία και η Ν.Δ βρίσκεται σε τροχιά ιδεολογικής υπεροχής απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν είμαστε κρατιστές, δε θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο των ΜΜΕ, επιδιώκουμε την αξιοκρατία και την αριστεία, στηρίζουμε την ιδιωτική οικονομία, γιατί με τον τρόπο αυτό θα πάρει μπροστά η οικονομία της χώρας. Ο κ. Τσίπρας έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες και γι’ αυτό επιδιώκει και επιζητά τη συναίνεσή μας. Τέτοιου είδους συναίνεση όμως δε θα την έχει από τη  Ν.Δ», τόνισε ο κ. Αυγενάκης, που πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση έχει σήμερα τρεις ξεκάθαρες επιλογές. Η πρώτη είναι να εργαστεί με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, η δεύτερη να προχωρήσει στη διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος, με σοβαρότητα όμως και όχι με προτάσεις που αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας και η τρίτη είναι η προσφυγή στις κάλπες.
«Δεν τις επιθυμούμε, ούτε τις επιδιώκουμε. Αν το επιθυμούν όμως είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές, τις οποίες θα τις κερδίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ήταν όλοι εκεί
Στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων παρόντες ήταν ο βουλευτής Ιωαννίνων Κ. Τασούλας, οι βουλευτές Άρτας και Θεσπρωτίας Γ. Στύλιος και Β. Γιόγιακας αντίστοιχα, ο περιφερειάρχης Αλ.Καχριμάνης, πολιτευτές από ολόκληρη την  Ήπειρο, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και φυσικά το προεδρείο της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων με την Μαρία Κεφάλα να αναφέρεται στις δύσκολες στιγμές που πέρασε το κόμμα την προηγούμενη περίοδο και στην αλλαγή που έχει συντελεστεί μετά την εκλογή του Κυρ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ.
Ο Κ. Τασούλας αναφέρθηκε στον πυκνό πολιτικό χρόνο που όπως είπε έχει μικρύνει δραματικά και έχει φέρει τη Ν.Δ σε πλεονεκτική θέση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι αδιανόητο για όλους, μόλις λίγους μήνες πριν.
Ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης επισήμανε την αναγκαιότητα να γίνει ένα μεγάλο άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις. «Υπάρχει κόσμος που περιμένει από τη Ν.Δ συγκεκριμένα πράγματα και αυτό μεγαλώνει την ευθύνη που έχουμε απέναντι στη χώρα», τόνισε ο κ. Καχριμάνης.
Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη οι βουλευτές Γ. Στύλιος και Β. Γιόγιακας, ο αναπλ. γραμματέας οργανωτικού της Ν.Δ Κίμων Μηταλίδης και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης Ηπείρου Δημ. Μπούμπας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με τον κ. Αυγενάκη να αφιερώνει το πρώτο κομμάτι στην εκκλησία και το Χριστό και το δεύτερο στον πρόσφυγα, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα με αναφορά στην καθημερινή πραγματικότητα, κερδίζοντας παράλληλα και το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.  
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου