Ήπειρος

Να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις

Off

Την ευχή, τουλάχιστον η παρούσα πολιτική ηγεσία του υπ. Εθνικής Άμυνας να εννοεί στην πραγματικότητα αυτά που λέει και υπόσχεται, αντίθετα από προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του ίδιου ή άλλων υπουργείων, εκφράζουν στο δήμο Ιωαννιτών και στην τοπική κοινωνία με αφορμή την προσωπική αυτή τη φορά, δέσμευση του αναπλ. υπουργού Δημ. Βίτσα, ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να προχωρήσει η παραχώρηση των πρώην στρατιωτικών φούρνων στην οδό Ελ. Ζωγράφου στο δήμο Ιωαννιτών.
Η διαβεβαίωση αυτή δόθηκε από τον κ. Βίτσα στον δήμαρχο Θ. Μπέγκα με τον οποίο συναντήθηκε στην Αθήνα το απόγευμα της Τετάρτης, παρουσία και του επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή» Λαζ. Νάτση, που εργάζεται ως ειδικός σύμβουλος του κ. Βίτσα στο υπουργείο.
Το στρατιωτικό ακίνητο ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Άμυνας), είχε παραχωρηθεί στο παρελθόν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με σκοπό την κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού και Νηπιαγωγείου.
Καθώς ο χρόνος παραχώρησης των πέντε ετών έληξε και η αρμοδιότητα κατασκευής τέτοιων έργων ανήκει αποκλειστικά στην Α/βάθμια Αυτοδιοίκηση, ο δήμος Ιωαννιτών έχει υποβάλει αίτημα για την επαναπαραχώρηση του ακινήτου στο Δήμο. 
Σημειώνεται ότι ο δήμος Ιωαννιτών έχει ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες τεχνικές μελέτες, ώστε να είναι έτοιμος να υποβάλλει στο ΕΣΠΑ αίτημα χρηματοδότησης κατασκευής Νηπιαγωγείου στο συγκεκριμένο οικόπεδο, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης του.  

Η μελέτη Σεισμοπλήκτων
Εντός της ερχόμενης εβδομάδας στο μεταξύ θα προχωρήσουν από το υπ. Περιβάλλοντος οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εγκριθεί και να τεθεί σε ισχύ το Π.Δ για την Πολεοδομική Μελέτη Σεισμοπλήκτων.
Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, στον κ. Μπέγκα, στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο υπουργείο, όπου συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα του δήμου που αφορούν το συγκεκριμένο υπουργείο.

Συνάντηση 
με τους βουλευτές
Κατά την παρουσία του τέλος στην Αθήνα, ο κ. Μπέγκας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τους τέσσερις βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία και του κ. Λαζ. Νάτση από τους «Πολίτες για την Ανατροπή», συνάντηση η οποία κατέληξε στην συναπόφαση για συντονισμό των ενεργειών και την από κοινού προώθηση σημαντικών θεμάτων του δήμου Ιωαννιτών.
Στην ατζέντα των συζητήσεων τέθηκαν ζητήματα όπως ο Πολεοδομικός Σχεδιασμός, το Π.Δ. λίμνης, το αεροδρόμιο, το Πάρκο Πυρσινέλλα, το υδατοδρόμιο, ο άξονας Κακαβιά- Γιάννενα, οι αντικειμενικές αξίες,  ο νέος Αναπτυξιακός νόμος και άλλα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ