Ήπειρος

Στόχος φέτος η αύξηση τουριστών από τη Σερβία

Off

Με στόχο την αύξηση των τουριστών από τη Σερβία, τουρίστες που τα τελευταία χρόνια επισκέπτονται σε μεγάλους αριθμούς τις περιοχές της Ηπείρου, η Περιφέρεια συμμετείχε για τρίτη φορά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση I.F.T. του Βελιγραδίου (19-21 Φεβρουαρίου),  υλοποιώντας τον προγραμματισμό της για στοχευμένη προβολή στο τόξο των Βαλκανίων. 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις Σέρβων παραγόντων του τουρισμού, όπως μεταφέρθηκαν σε συναντήσεις που είχε μαζί τους ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας,  Εκτελεστικός Γραμματέας Δημήτρης Σιώλος, οι Σέρβοι που υπολογίζεται να επισκεφθούν την Ελλάδα το 2016 κυμαίνονται μεταξύ 700 και 800.000.  Αξιοποιώντας τις δυνατότητες  που προσφέρει η Εγνατία Οδός,  το Αεροδρόμιο Ακτίου μέσω πτήσεων τσάρτερ, αλλά και τα προβλήματα που καταγράφονται σε άλλες ελληνικές περιοχές, ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς-  αρκετά αυξημένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια-  φαίνεται ότι μπορεί να κατευθυνθεί στην Ήπειρο,  με την προϋπόθεση της κατάλληλης οργάνωσης και δραστηριοποίησης των επιχειρηματιών του κλάδου προκειμένου να διαμορφωθούν ελκυστικά πακέτα τουρισμού. 
 Με τη συμμετοχή της στην Διεθνή Έκθεση Βελιγραδίου που έγινε με τη συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, η αποστολή της Περιφέρειας Ηπείρου, πρόβαλε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ηπείρου, τον συνδυασμό ορεινού και θαλάσσιου τουρισμού, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, το περιβάλλον, τα ορθόδοξα εκκλησιαστικά μνημεία, οι αρχαιολογικοί χώροι και την πολιτιστική κληρονομιά. Παράλληλα, οργανώθηκε ειδική εκδήλωση προβολής της Ηπείρου, με παράθεση ηπειρωτικών γεύσεων σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες.  Εκτενής αναφορά στην παρουσία της Περιφέρειας στην έκθεση έγινε και από Μέσα Ενημέρωσης του Βελιγραδίου. 
Το περίπτερο επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης της Ελλάδος στο Βελιγράδι Κων. Οικονομίδης και η προϊσταμένη του γραφείου του Ε.Ο.Τ.  στη Σερβία Σοφία Λαζαρίδου, τους οποίους τα μέλη της αποστολής της Περιφέρειας, ενημέρωσαν για το σχεδιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ενιαία και συνδυασμένη προβολή της Ηπείρου για τον τουρισμό και τα αγροτικά της προϊόντα.  
Στην έκθεση έδωσαν το παρών τους επιχειρηματίες  της Ηπείρου και εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων.  

 

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ