Επικαιρότητα

Είχαν απλωθεί και στην Ήπειρο

Off

Πλοκάμια και στην τοπική κοινωνία με ιδιαίτερη αναφορά στους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης είχε απλώσει, με άγνωστο αποτέλεσμα ωστόσο σε πρακτικό και οικονομικό όφελος για τα μέλη του.
Το κύκλωμα των εκβιαστών, στο οποίο συμμετείχαν τουλάχιστον τρεις εκδότες και δημοσιογράφοι. Οι τρεις συλληφθέντες επιχειρούν να ανατρέψουν τις βαριές κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί και οι οποίες τιμωρούνται ακόμη και με ισόβια για την υπόθεση των εκβιασμών σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζικών ιδρυμάτων και επιχειρηματιών. 
Από τα πλοκάμια όμως του κυκλώματος που είχε απλωθεί και δρούσε σε ολόκληρη την Ελλάδα φαίνεται, ότι δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο, εκπρόσωποι των οποίων, έγιναν αποδέκτες πρωτοφανών πιέσεων από τους πρωταγωνιστές του κυκλώματος.
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι τα τελευταία δύο χρόνια, οι πιέσεις αυτές είχαν ενταθεί και ασκούνταν μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, απευθείας με τα πρόσωπα που τους ενδιέφεραν, θεωρώντας ότι έχουν την απόλυτη ευθύνη και αρμοδιότητα ώστε να παρέμβουν προς όφελός τους, είτε για την προβολή δράσεων ή διαφημιστικών φυλλαδίων και καταχωρήσεων είτε για την αποτροπή προβολής ή ανάρτησης δυσφημιστικών σχολίων και αναφορών.
Εκτός από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις όμως, στα γραφεία των φορέων της αυτοδιοίκησης έφταναν και έγγραφα με διαφορετικούς αποστολείς κάθε φορά, κυρίως από εφημερίδες που ανήκαν στα επιχειρηματικά συμφέροντα του κυκλώματος, οι οποίες δεν περιείχαν κάποια ύποπτη αναφορά ούτε ασκούσαν πίεση μέσω αυτών, καθώς το μόνο που τονιζόταν στο περιεχόμενο ήταν η ενημέρωση για τη δυνατότητα που υπήρχε για την δημοσίευση ανακοινώσεων, διακηρύξεων και άλλων καταχωρήσεων, με την τελευταία επιστολή να φτάνει σε πολλά γραφεία στην περιοχή στις αρχές Φεβρουαρίου, προσφέροντας και έκπτωση 40% στα τιμολόγια. Ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία και της δωροδοκίας, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του νόμου 1608/1950.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου