Ήπειρος

Ανάχωμα στην κρίση το Παράλληλο Πρόγραμμα

Off

Τη βεβαιότητα ότι το Νομοσχέδιο που κατατέθηκε και ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες και αποτελεί πλέον Νόμο του κράτους, αποκαλούμενο ως «Παράλληλο Πρόγραμμα» θα αποτελέσει το ανάχωμα για πολλές από τις επιπτώσεις της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα, εκφράζουν οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 
Λίγα 24ωρα μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου, οι βουλευτές Ιωαννίνων Γ. Στέφος και Μερ. Τζούφη, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιωάννινα, αναφέρθηκαν με λεπτομέρειες στο περιεχόμενο και τις προβλέψεις του Νομοσχεδίου, κάνοντας την εκτίμηση, ότι με την εφαρμογή του θα βρουν ανακούφιση χιλιάδες πολίτες, επαγγελματικές τάξεις, άνεργοι και ανασφάλιστοι, στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
«Είναι ένα πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να ανακουφίσουμε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, επουλώνοντας τις πληγές που έχει δημιουργήσει η κρίση», τόνισε αρχικά η κα Τζούφη, που αναφέρθηκε στη συνέχεια σε μερικές από τις βασικές προβλέψεις του Νομοσχεδίου στον τομέα της υγείας και της αυτοδιοίκησης.
Μερικές από αυτές είναι η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια υγεία, μόνο με την εμφάνιση ΑΜΚΑ και ακόμη για συνταγογραφήσεις και διαγνωστικές εξετάσεις, η διευκόλυνση των προσλήψεων στον κλάδο υγείας, η παροχή κινήτρων προσέλκυσης ιατρικού προσωπικού σε δυσπρόσιτες περιοχές, η στήριξη του ΕΚΑΒ, η διευκόλυνση της έναρξης της ιατρικής ειδικότητας, η βαθμολογική και μισθολογική εξίσωση των γιατρών του πρώην ΙΚΑ, με τους γιατρούς του ΕΣΥ και άλλα.
Στη δική του τοποθέτηση για το Νομοσχέδιο ο Γ. Στέφος αναφέρθηκε στις προβλέψεις για τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση της χώρας, που αντιμετωπίζει παθογένειες δεκαετιών, με αναφορές στην κομματοκρατία και το πελατειακό κράτος.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τόλμησε να κάνει αυτό που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση και ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκης, να αποκομματικοποιήσει δηλαδή τη δημόσια διοίκηση», ανέφερε ο Γ. Στέφος, που χαρακτήρισε την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων ως εργαλείο ανατροφοδότησης που θα κάνει ακόμη καλύτερη τη δημόσια διοίκηση στη χώρα.

Αναφορές σε προπαγάνδα των ΜΜΕ
Η κοινή συνέντευξη τύπου των δύο βουλευτών έγινε στο χώρο των νέων γραφείων της ΝΕ Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του συντονιστή της ΝΕ Κ. Μπασιούκα, που άνοιξε τη συνέντευξη με τη δική του τοποθέτηση να επικεντρώνεται στην εσκεμμένη, όπως τη χαρακτήρισε διαστρέβλωση και παραπληροφόρηση από ένα σύστημα προπαγάνδας των Μέσων Ενημέρωσης, με ιδιαίτερη μάλιστα αναφορά στο διαδίκτυο.
«Έχουμε απόκρυψη των πραγματικών θέσεων ή των αποφάσεων της κυβέρνησης και διαστρέβλωσή τους από ένα σύστημα προπαγάνδας, που ενισχύθηκε τελευταία από το διαδίκτυο, όπου καθένας μπορεί να έχει λόγο, ανυπόγραφα, χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν. Δεν ασκούμε κριτική στα ΜΜΕ, όμως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι, ότι δε δεχόμαστε σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο την παραποίηση των θέσεών και απόψεών μας», τόνισε ο κ. Μπασιούκας, που έκλεισε την τοποθέτησή του, με ποιητικό τρόπο, λέγοντας, ότι «η μοίρα μας είναι κοινή, το μέλλον αόρατο και το παρόν αδυσώπητο».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου