Ήπειρος

Στη βάση οι συνεργασίες

Off

Περισσότερο αναγκαία από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν θεωρούν την αναγκαιότητα επίτευξης συνεργασιών στο χώρο της κεντροαριστεράς, στελέχη των κομμάτων του χώρου, προκειμένου να διαμορφωθεί ένας τρίτος πόλος ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ, και αποφεύγοντας την προοπτική δημιουργίας και ενίσχυσης ενός νέου ισχυρού δικομματισμού. Τα μηνύματα βέβαια σε επίπεδο προθέσεων, μπορεί να είναι ενθαρρυντικά, όπως φάνηκε και στο συνέδριο του «Ποταμιού» το Σαββατοκύριακο, πλην όμως στην πράξη, όλα δυσκολεύουν, όταν τίθεται θέμα ηγεσίας.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση από τα Ιωάννινα, όπου πραγματοποίησε χθες επίσημη επίσκεψη, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, είπε πως τα προσκλητήρια συνεργασιών βρισκόταν μέχρι τώρα σε επίπεδο κορυφής, πλέον όμως έχουν περάσει στη βάση και αυτό αποτυπώνεται σε διάφορους φορείς, όπως είναι οι συνεργασίες ή στην αυτοδιοίκηση ή σε Επιμελητήρια.
«Το σημαντικό ωστόσο είναι να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις, να δούμε τι είναι αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε, που συμφωνούμε και πως θέλουμε να δημιουργήσουμε ανάπτυξη για τον τόπο. Το ζητούμενο δεν πρέπει να είναι να αναζητήσουν κάποιοι πάλι, τους υπουργικούς θώκους ή τις καρέκλες», τόνισε ο κ. Ξεκαλάκης αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο της πόλης Θ. Μπέγκα. Νωρίτερα είχε αναφερθεί στον κομβικό ρόλο της αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση των αυξημένων κοινωνικών προβλημάτων μέσω των κοινωνικών της υποστηρικτικών μηχανισμών, ενώ μνημόνευσε τις μεταρρυθμίσεις του «Καποδίστρια» και του «Καλλικράτη», που όπως είπε έδωσαν πνοή στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης αναφέρθηκε και αυτός στις προκλήσεις της κεντροαριστεράς, αλλά και στα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία και οι επίσημοι φορείς της, όπως είναι τα πολιτικά κόμματα και έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με την οικονομική και κοινωνική κρίση και με ζητήματα παγκοσμίων διαστάσεων, όπως το προσφυγικό.

Στο ΠΠΓΝΙ
Νωρίς το πρωί ο κ. Ξεκαλάκης είχε επισκεφθεί το ΠΠΓΝΙ όπου συναντήθηκε με τον διοικητή Φ. Βάββα, που τον ενημέρωσε για την πορεία του νοσοκομείου, τις προοπτικές και την προσπάθεια που καταβάλλεται καθημερινά, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες μίας τεράστιας περιοχής αναφοράς.
«Το νοσοκομείο μας είναι ουσιαστικά η τελευταία γραμμή άμυνας λόγω της αποδυνάμωσης των περιφερειακών νοσοκομείων της Ηπείρου και το υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών οφείλεται στους εργαζόμενους», ανέφερε ο κ. Βάββας.
Ο κ. Ξεκαλάκης από την πλευρά του αναφέρθηκε στην ανάγκη της διαμόρφωσης μίας νέας πολιτικής πρότασης, στη βάση των νέων οικονομικών δυνατοτήτων. «Το δυστύχημα είναι, ότι η κυβέρνηση λειτουργεί στη λογική της κομματοκρατίας, μία λογική που υπήρξε σε παλαιότερες εποχές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ