Ήπειρος

Με τέχνη επισφραγίστηκε η συνεργασία

Off

Με τα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών έργων του γλύπτη Zeqir Alizoti και του ζωγράφου Edi Kojani με θέμα: Αργυρόκαστρο και Ιωάννινα, επισφραγίστηκε η τριήμερη περιοδεία αντιπροσωπείας από την Αλβανία στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών, μία συνεργασία που μπορεί να αποκτήσει και τοπικά χαρακτηριστικά.
Η έκθεση των εικαστικών έργων διοργανώθηκε από το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, το Ινστιτούτο Βιβλίου και Προώθησης των Τιράνων και την  Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Αλβανικής Δημοκρατίας.
Παρόντα ήταν όλα τα μέλη της αλβανικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον υφ. Πολιτισμού Τσεφ Τσούνι, που αναφέρθηκε στην αλλαγή που έχει συντελεστεί τα τελευταία 25 χρόνια στην Αλβανία, που προσφέρει πλέον, όπως είπε, κάτι πολύ περισσότερο από φθηνά εργατικά χέρια στην Ελλάδα. 
«Προσφέρει τη δυνατότητα της δημιουργίας, της τέχνης και της καλλιτεχνικής έκφρασης και του τουρισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Χαιρετισμό απηύθυναν προηγουμένως στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κ. Γκόγκος, ο πρόεδρος του δημ. συμβουλίου Γ. Παπαδιώτης, η διευθύντρια του ΠΚΔΙ Μαρία Στρατσάνη και η πρόεδρος του Ινστιτούτου Βιβλίου και Προώθησης των Τιράνων Ιρ. Τότσι.
Ακόμη, έγινε ανταλλαγή δώρων μεταξύ της αλβανικής αντιπροσωπείας και του ιδιοκτήτη του Μουσείου Αλή Πασά και επαναστατικής περιόδου Φώτη Ραπακούση, ενώ προσφέρθηκαν και έργα ζωγραφικής στο Πνευματικό Κέντρο από τους αλβανούς εικαστικούς που συμμετείχαν στο 1ο Συμπόσιο Εικαστικής Δημιουργίας που έγινε τον Οκτώβριο στην πόλη των Ιωαννίνων.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή ταινίας με τίτλο «Τα Ιωάννινα στον καμβά».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου