Ήπειρος

21 επιστημονικές θέσεις στο Πανεπιστήμιο

Off

Στην κατανομή των 21 θέσεων νέων μελών ΔΕΠ στα Τμήματά του, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν και έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, θα προχωρήσει αύριο Πέμπτη, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μετά την έγκριση της διαδικασίας των προσλήψεων από το υπ. Παιδείας. 
Συνολικά, στα ΑΕΙ θα γίνουν 364 προσλήψεις νέων μελών ΔΕΠ έναντι 136 μελών ΔΕΠ στα ΤΕΙ της χώρας, διαχωρισμός πάντως που προκαλεί ήδη αντιδράσεις από τα Τεχνολογικά Ιδρύματα. Από τις 364 προσλήψεις οι 21 αφορούν στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που ευελπιστεί, ότι με τον αριθμό αυτό θα καλύψει κάποιες από τις σημαντικότερες ανάγκες Τμημάτων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πήρε τελικά τον αριθμό των μελών ΔΕΠ, που είχε ζητήσει και είχε αποδεχθεί και η Σύνοδος των πρυτάνεων, με τον πρύτανη Γ. Καψάλη να σημειώνει, 
ότι υπάρχει ικανοποίηση, αλλά δεν υπάρχει κάποια ευνοϊκή μεταχείριση του τοπικού ΑΕΙ.
«Την Πέμπτη στη συνεδρίαση της Συγκλήτου θα προχωρήσουμε στην κατανομή των θέσεων σε όλα τα Τμήματα λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί, με την ελπίδα, ότι τον Σεπτέμβριο θα προκηρυχθούν και νέες θέσεις για τα ΑΕΙ προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο της διδασκαλίας και της έρευνας», τόνισε ο κ. Καψάλης.
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι στην κατανομή των νέων μελών ΔΕΠ, θα καλυφθούν σε πρώτη φάση οι ανάγκες της Αρχιτεκτονικής, ίσως και με τρία μέλη ΔΕΠ και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα άλλα Τμήματα όπως των Μαθηματικών, του Ιστορικού – Αρχαιολογικού και των υπολοίπων.
Καταλήγοντας ο κ. Καψάλης επισήμανε την αναγκαιότητα να ψηφιστεί το Νομοσχέδιο για την έρευνα, γιατί μόνον έτσι αντιμετωπίζονται σημαντικά λειτουργικά προβλήματα των Ιδρυμάτων της χώρας.

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ