Ήπειρος

Έρχονται πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα

Off

Ένα 24ωρο διορία έχουν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ανασφάλιστων Ι.Χ σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να υπογράψουν και να θέσουν σε ισχύ ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, γιατί από αύριο, Πέμπτη 3 Μαρτίου, το υπ. Οικονομικών θα βεβαιώνει μετά τις διασταυρώσεις που έχουν γίνει, τα πρόστιμα στις αρμόδιες ΔΟΥ!
Η απόφαση έχει ήδη υπογραφεί από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό οικονομικών και μετά τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων Ι.Χ θα κληθούν να καταβάλλουν πρόστιμο που θα ξεκινά από τα 250 ευρώ και θα φτάνει μέχρι και τα 1000 ευρώ.
Το πρόστιμο αυξομειώνεται ανάλογα με το χρόνο που το όχημα παραμένει ανασφάλιστο και ανάλογα με τον τύπο κάθε οχήματος. Μοναδικός τρόπος να γλιτώσουν το βαρύ πρόστιμο οι ιδιοκτήτες τέτοιων οχημάτων, είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ιωαννίνων, Γ. Μάστακα, η πληρωμή ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
Πολλοί ιδιοκτήτες πιστεύουν, ότι η τσιμπίδα του νόμου και των προστίμων δεν θα τους πιάσει, γιατί η πλειονότητα των ανασφάλιστων οχημάτων βρίσκεται στα χωριά, χωρίς όμως οι ιδιοκτήτες να έχουν καταθέσει πινακίδες.
«Υπάρχει κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες από πολλούς ιδιοκτήτες οχημάτων που προσέρχονται στα γραφεία και ασφαλίζουν τα οχήματά τους και εκτιμούμε ότι η κινητικότητα αυτή θα αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες», τόνισε ο κ. Μάστακας.
Αναφορικά με την πτώση στις τιμές των ασφαλίστρων, ο κ. Μάστακας τόνισε, ότι ο βασικός λόγος που δικαιολογεί την πτώση των τιμών είναι η μείωση στη συχνότητα των ζημιών, αφού τον καιρό της κρίσης έχουν μειωθεί τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν όπως και οι αποστάσεις που διανύουν, επομένως έχουν μειωθεί και οι πιθανότητες πρόκλησης ατυχημάτων.
«Παίζει ρόλο και ο ανταγωνισμός, όπως όμως παίζουν ρόλο και οι έλεγχοι που έγιναν από την Τροχαία και εκεί που είχαμε 1 εκ. ανασφάλιστα οχήματα, σήμερα υπολογίζουμε, ότι αυτά είναι περίπου 600.000», τόνισε ο κ. Μάστακας.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου