Ήπειρος

Γνωρίζουν καλά τα μονοπάτια

Off

Ισχυρή και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό είναι η βεβαιότητα στην τοπική κοινωνία του Πωγωνίου, ότι οι δράστες που έχουν προκαλέσει τον φόβο και τρόμο στους λιγοστούς ηλικιωμένους κατοίκους των χωριών είναι άτομα που ζουν και εργάζονται στην περιοχή. 
Μία σπείρα που γνωρίζει καλά τα μονοπάτια στα οποία κινείται, όπως και λεπτομέρειες για την καθημερινή ζωή των κατοίκων και φυσικά για τα σπίτια που κατοικούνται και ενδέχεται σε αυτά να βρουν κάποια ενδιαφέρουσα για αυτούς λεία. Η ληστεία που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης στο Βασιλικό Πωγωνίου με θύματα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, αποτέλεσε το αποκορύφωμα της δράσης των αγνώστων, που χτύπησαν πριν από λίγες εβδομάδες με τον ίδιο τρόπο και σε άλλο χωριό, βάζοντας πάλι στο στόχαστρό τους, ηλικιωμένους και ανήμπορους ανθρώπους. 
Ο δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης σε δηλώσεις του μετέφερε αφενός την ανησυχία των λιγοστών κατοίκων στην ελληνοαλβανική μεθόριο και αφετέρου τη γενικότερη δυσαρέσκεια προς την πολιτική ηγεσία για τη μη υλοποίηση των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει το προηγούμενο διάστημα.
«Πιστεύουμε καταρχάς, ότι δεν πρόκειται για περαστικούς από την περιοχή, αλλά για ανθρώπους που μένουν και δρουν στην περιοχή. Το βασικό ζήτημα είναι πως καμία από τις δεσμεύσεις δεν έχει υλοποιηθεί. Ούτε οι θερμικές κάμερες ήρθαν, ούτε τα επιχειρησιακά σχέδια της ΕΛ.ΑΣ εφαρμόστηκαν, ούτε οι συνοριοφύλακες επέστρεψαν, ούτε τα φυλάκια στην επιμεθόριο λειτούργησαν και πάλι. Βρισκόμαστε σε επαφή με τους δήμους της Θεσπρωτίας, των Ιωαννίνων και της Καστοριάς ώστε να συντονιστούμε εκ νέου για να διεκδικήσουμε από κοινού την επίλυση του τόσο σημαντικού αυτού προβλήματος», ανέφερε ο κ. Καψάλης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου