Ήπειρος

Λύσεις για την περιοχή της Δαφνούλας

Off

Συνεχίζονται οι περιοδείες της δημοτικής παράταξης «Γιάννενα Τώρα» με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα, σε περιοχές του Δήμου Ιωαννιτών.
Την Κυριακή βρέθηκε στη Δαφνούλα, όπου και έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Βασίλη Τσιάβο, μέλη του Συμβουλίου και τους κατοίκους, σε όλα τα καφενεία του χωριού. Η επίσκεψη εκτιμάται από την παράταξη, ότι ήταν παραγωγική, δεδομένου ότι τέθηκαν και συζητήθηκαν με τα μέλη της Παράταξης διάφορα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους.
Το πρώτο θέμα που επισημάνθηκε ήταν η δημιουργία και η συντήρηση τεχνικών υποδομών. Ειδικότερα, είναι αναγκαία η ολοκλήρωση της κατασκευής του γηπέδου, η αποκατάσταση του οδικού δικτύου– και, ιδίως, των αγροτικών δρόμων που εξυπηρετούν τους κτηνοτρόφους–, η συντήρηση των βρυσών καθώς και του φωτισμού του οικισμού.
Το δεύτερο θέμα είναι η έλλειψη τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής, η οποία έχει μια εκπληκτική θέα προς τη χαράδρα του Αράχθου, ενώ υπάρχουν ορειβατικά μονοπάτια, τα οποία πρέπει να διανοιχθούν και να συντηρούνται. Η ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού, όπως π.χ. με αθλητικές, περιπατητικές και κυνηγητικές δραστηριότητες, είναι κομβικής σημασίας για τη συγκράτηση του πληθυσμού και την απόκτηση εναλλακτικών πηγών εισοδήματος.
Το τρίτο θέμα αφορά τις κοινωνικές υποδομές και, ιδίως, τη δημόσια υγεία. Το ιατρείο δεν έχει όλο τον τεχνολογικό εξοπλισμό που είναι αναγκαίος για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ενώ προβλήματα υπάρχουν και με την καθαριότητα δημόσιων χώρων.
Η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της «την ανάγκη να μην υπάρχουν κωλυσιεργίες στη διοίκηση του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ, αντιθέτως, πρέπει να παρέχεται η αναγκαία τεχνική υποστήριξη προς το Τοπικό Συμβούλιο, προκειμένου τα τεχνικά έργα να υλοποιούνται εγκαίρως». Επιπρόσθετα, η παράταξη υποστηρίζει την ανάπτυξη ορεινού τουρισμού, ως μια προσπάθεια ενίσχυσης των οικισμών του πολεοδομικού μας συγκροτήματος που δεν μπορούν εύκολα να επωφεληθούν από το αστικό κέντρο. Τέλος, καλεί το Δήμο να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να απολαμβάνουν στον τόπο τους το δημόσιο αγαθό της υγείας.
ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου