Ήπειρος

Επιφυλάξεις για το ορόσημο του 2017

Off

Εξαιρετικά ανήσυχος, πολύ μακριά από την αισιοδοξία και βεβαιότητα που εκφράζει το υπουργείο Υποδομών για την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων μέχρι το Μάρτιο του 2017, φάνηκε ο περιφερειάρχης Ηπείρου, μετά την ολοκλήρωση της διυπουργικής, στην οποία τέθηκαν οι βασικοί άξονες των επόμενων μηνών για τα έργα αυτά. 
Ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε ειδικότερα στον άξονα της Ιόνιας οδού και στη συνέχεια του οδικού άξονα μέχρι την Κακαβιά, λέγοντας, ότι υπάρχουν τμήματα του άξονα αυτού στα οποία δεν έχουν γίνει καν οι απαλλοτριώσεις και οι επιτάξεις. Με τον τρόπο αυτό όπως είπε, τον Μάρτιο του 2017 δεν πρόκειται τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την πιθανή εμπλοκή στη συνέχεια.
«Απευθύνω έκκληση προς το υπουργείο Υποδομών να αντιληφθεί, ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά και να ολοκληρωθούν οι επιτάξεις και απαλλοτριώσεις των εκτάσεων», τόνισε χαρακτηριστικά για να επαναλάβει την πρόταση της περιφερειακής αρχής, που είναι η ένταξη ως φυσική συνέχεια της Ιόνιας οδού του άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά και του άξονα Φιλιππιάδα- Πρέβεζα – Άκτιο.
«Να συζητήσουμε με τον ανάδοχο του έργου της Ιόνιας και να κλείσουν και αυτά τα μέτωπα που είναι φυσική συνέχεια του έργου της Ιόνιας. Θα είναι έγκλημα εάν δεν κλείσουν αυτά τα έργα με τον τρόπο που μπορεί να γίνει και τον οποίο εφαρμόζει η Πολιτεία για τον Ε65 και το τμήμα Τρίκαλα- Εγνατία Οδός. Υπάρχουν ώριμες μελέτες και εμείς απαιτούμε να υλοποιηθούν μέσα από το πακέτο Γιούνκερ για το οποίο ο Γενικός Γραμματέας ΣΔΙΤ του Υπουργείου Οικονομίας Νίκος Μαντζούφας, είπε ότι ζητάει προτάσεις από τα Υπουργεία, ώστε με ΣΔΙΤ – άρα με παραχώρηση – να γίνουν κάποια έργα. Πρέπει να τελειώνει αυτό το θέμα, δεν μπορεί πηγαίνουμε συνέχεια με ρυθμούς χελώνας σε ό,τι αφορά τα έργα της περιοχής», τόνισε ο κ. Καχριμάνης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου