Ήπειρος

Με το παράδειγμα της Αγίας Θεοδώρας

Off

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, η πόλη της Άρτας γιόρτασε την πολιούχο της Αγία Θεοδώρα. 
Μετά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το πρωί ακολούθησε η λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της Άρτας με τη συμμετοχή συλλόγων και φορέων από την Άρτα, το Αγρίνιο, την Πρέβεζα, την Αμφιλοχία και αλλού, καθώς επίσης και χιλιάδων πολιτών που ακολούθησαν την πομπή, μέχρι την Αγ. Θεοδώρα.
Στο μήνυμά του αμέσως μετά τη λιτανεία ο Μητροπολίτης Άρτας Ιγνάτιος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, αλλά και προσωπικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να σταθούν στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού που παρά τις δυσκολίες που αυτός αντιμετωπίζει, στηρίζει με κάθε τρόπο τους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα.
«Παρακαλούμε να σταθείτε όσο περισσότερο ψηλά γίνεται στη θέση σας και να στηρίξετε τον αγώνα για την δικαιοσύνη, την αλήθεια και την αλληλεγγύη. Μόνο έτσι θα ξεπεράσουμε την κρίση που είναι η αφορμή για να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά», τόνισε ο Μητροπολίτης Άρτας.

Επίτιμος Δημότης
Σε επίτιμο δημότη Αρταίων ανακήρυξε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, το δημοτικό συμβούλιο Αρταίων μετά από ομόφωνη απόφαση τιμώντας το ήθος, τη διαδρομή και την προσφορά του στον πολιτικό βίο της χώρας.
Η εκδήλωση για την ανακήρυξη του κ. Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του εορτασμού της Αγ. Θεοδώρας, πολιούχου της πόλης της Άρτας, παρουσία της Κυβερνητικής Εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, των βουλευτών Άρτας Κ. Τσίρκα και Γ. Στύλιου, του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, δημάρχων της Ηπείρου και εκπροσώπων της πολιτικής, στρατιωτικής, εκπαιδευτικής και θρησκευτικής ηγεσίας της Ηπείρου.
Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης χαρακτήρισε ξεχωριστή τιμή για την Άρτα την παρουσία του κ. Παυλόπουλου και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συμβολής του για την συναίνεση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων σε όλα τα μεγάλα ζητήματα του τόπου και κυρίως στο προσφυγικό.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε εξαιρετική τιμή για τον ίδιο την ανακήρυξή του και αναφέρθηκε στα διδάγματα που αντλεί ο ίδιος από το παράδειγμα της Αγ. Θεοδώρας και της προσφοράς της, που ακόμη και σήμερα παραμένει επίκαιρη. 
«Το παράδειγμα της Αγίας Θεοδώρας σ’ αυτή την, εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για την χώρα μας, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της, η οποία χαρακτηρίζεται αφενός από τον άμεσο κίνδυνο ρήξης της κοινωνικής συνοχής και του κοινωνικού ιστού και, αφετέρου, από την προσφυγική τραγωδία, μας διδάσκει:
Πρώτον, να μην ξεχνάμε ότι για ν’ αποφύγουμε την κοινωνική έκρηξη οφείλουμε να εμπνεόμαστε από τα ιδανικά του ανθρωπισμού, ήτοι της αλληλεγγύης και του αλτρουισμού, που ρέουν από τις δίδυμες πηγές του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και της χριστιανικής διδασκαλίας. Πηγές οι οποίες αρδεύουν πάντα το δένδρο της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιδέας, συνακόλουθα δε της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η οποία, με βάση τις αρχικές της ρίζες, δεν έχει μέλλον και προοπτική δίχως τον βασικό της πυλώνα που συνθέτει το κοινωνικό κράτος και η θεμελιώδης συνιστώσα του, η κοινωνική Δικαιοσύνη», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παυλόπουλος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στη συνέχεια στον ΙΕ Παναγίας Παρηγορήτισσας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου