Ήπειρος, Χωρίς κατηγορία

Για τρίτη φορά στα δικαστήρια

Off

Με την ευχή η τρίτη να ήταν και η… φαρμακερή, δηλαδή η τελευταία φορά που υπήρξε προσφυγή στη δικαιοσύνη, απορρίφθηκε και αυτή όμως, όπως και οι προηγούμενες, κάνουν όλοι όσοι ασχολούνται με το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο μήνα. 
Μία κατάσταση που όπως από την πρώτη στιγμή είχε αναφέρει η «Ε» δεν περιποιεί τιμή για κανέναν από τους συμμετέχοντες στη διοίκηση, που σε μία περίοδο που τα κοινωνικά προβλήματα εντείνονται, έχουν επικεντρωθεί σε μία ατέρμονη δικαστική διερεύνηση ευθυνών, για την διαδικασία εκλογής αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Παρότι δύο φορές τα δικαστήρια έκριναν ως νόμιμη την διαδικασία εκλογής τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ κατέθεσαν την Παρασκευή την τρίτη κατά σειρά αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να ακυρωθεί η εκλογή του προέδρου του ΕΚΙ κ. Φασούλη ως Αντιπρόσωπος στη ΓΣΕΕ. 
Και η τρίτη αίτηση ακυρώθηκε, όπως και οι δύο προηγούμενες με τον κ. Φασούλη να κάνει λόγο για πρωτοφανή εμπάθεια των μελών του ΠΑΜΕ, με απώτερο σκοπό τη μη λειτουργία του Εργατικού Κέντρου και την ουσιαστική κατάργησή του.
Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στα σωματεία του ΠΑΜΕ και την νομική τους εκπρόσωπο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια Ηπείρου Όλυ Τσουμάνη, που αδιαφόρησε για τη συμμετοχή της στην απεργία των δικηγόρων και εκπροσώπησε τα σωματεία του ΠΑΜΕ και στις τρεις δίκες.
«Δημιουργεί απορίες το γεγονός ότι ενώ οι πάγιες θέσεις του ΠΑΜΕ είναι ότι σε περιόδους απεργίας πρέπει να απεργούν όλοι και το επιβάλλει με κλείσιμο των χώρων εργασίας, παρόλα αυτά η κα Τσουμάνη που είναι στέλεχος του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ και πρωτοστατεί στις απεργίες, σε αυτή την περίπτωση αδιαφόρησε για τη στήριξη της απεργίας των δικηγόρων και εκπροσώπησε τα Σωματεία του ΠΑΜΕ στις τρεις δίκες», τόνισε ο κ. Φασούλης, που απολογήθηκε στα μέλη του Εργατικού Κέντρου και το σύνολο των εργαζομένων και ανέργων, που περιμένουν στήριξη από τη συνδικαλιστική ηγεσία, η οποία όμως ασχολείται με τέτοιου είδους διενέξεις.
«Εμείς θα παλέψουμε σύμφωνα με την εντολή  που πήραμε από την πλειοψηφία των Σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου να κρατήσουμε ανοιχτό και σε λειτουργία το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων προς όφελος των εργαζομένων, κάτι που τα Σωματεία του ΠΑΜΕ προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαλύσουν, όπως αποδεικνύεται από τη μη πληρωμή των συνδρομών προς το Εργατικό Κέντρο όλων των σωματείων του ΠΑΜΕ και άλλα γεγονότα όπως τις γρονθοκοπήσεις και βιαιοπραγίες από μέλη του ΠΑΜΕ κατά μελών του Διοικητικού Συμβουλίου», σημείωσε.
Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου έχει αποστείλει έγγραφο προς όλα τα Σωματεία για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, με την υποσημείωση από τον κ. Φασούλη, ότι τα 27 από τα 32 σωματεία είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους, σε αντίθεση με τα πέντε σωματεία του ΠΑΜΕ, που δεν έχουν καταβάλλει τη συνδρομή τους από το 2010.
«Μόνο τα σωματεία αυτά οφείλουν 12 χιλιάδες ευρώ και το Εργατικό Κέντρο οφείλει συνολικά 14 χιλιάδες ευρώ στο ΙΚΑ για ασφαλιστικές εισφορές», τόνισε ο κ. Φασούλης.

 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου