Ήπειρος

Προς αξιοποίηση έκταση 22 στρεμμάτων

Off

Στην τελική φάση βρίσκεται η διαδικασία από το δήμο Ιωαννιτών για την προκήρυξη της πλειοδοτικής διαδικασίας που θα ακολουθηθεί για την εκμίσθωση έκτασης 22 περίπου στρεμμάτων, που ανήκει στην Τοπική Κοινότητα Ανατολής, δίπλα στη Λεωφόρο Νιάρχου, που οδηγεί προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο, με την κατεύθυνση της δημοτικής αρχής, να είναι η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.
Στο χώρο αυτό, είχαν εγκατασταθεί εδώ και πολλά χρόνια, οι ομογενείς με καταγωγή από τον Πόντο, που λειτουργούσαν τα καταστήματά τους, όμως εδώ και δύο περίπου μήνες έχουν μετεγκατασταθεί σε νέο χώρο. 
Στο δήμο Ιωαννιτών εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από ιδιώτες για την εκμίσθωση του χώρου των 22 στρεμμάτων, προκειμένου να γίνει ένας αθλητικός πυρήνας, με την Τοπική Κοινότητα Ανατολής, που είναι και ο άμεσος ιδιοκτήτης, να έχει εκφράσει ήδη θετική άποψη.
Το θέμα ήρθε και στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ιωαννιτών, η οποία ενέκρινε τους όρους της διακήρυξης, στους οποίους προβλέπεται αφενός η εκκίνηση της πλειοδοτικής διαδικασίας από τα 1000 ευρώ μηνιαίως και αφετέρου η κατεύθυνση της δημιουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιοριστεί από τώρα τι είδους αθλητικές εγκαταστάσεις, θα αναπτυχθούν στον χώρο αυτό. Εκ παραδρομής πάντως όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θ. Γιωτίτσας στη συνεδρίαση του δημ. Συμβουλίου την Τετάρτη, αναρτήθηκε η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, που αναγράφει ότι τα 1000 ευρώ θα είναι το ετήσιο μίσθωμα.
Το λάθος αυτό θα διορθωθεί άμεσα υποστήριξε ο κ. Γιωτίτσας και η δημοπρασία θα ξεκινήσει με τιμή εκκίνησης το ποσό των 1000 ευρώ μηνιαίως.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου