Ήπειρος

Με φροντίδα η επόμενη μέρα

Off

Σε κατάσταση σοκ τα έντεκα από τα 12 συνολικά άλογα που μετέφερε  η νταλίκα που ανατράπηκε στην Εγνατία οδό την Τετάρτη, δέχονται τη φροντίδα και περιποίηση των ανθρώπων του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Ιωαννίνων και του Ιππικού Ομίλου στις εγκαταστάσεις τους. 
Από τα 12 άλογα που μετέφερε η νταλίκα που είχε κατεύθυνση την Ηγουμενίτσα, και από εκεί την Ιταλία που ήταν ο τελικός προορισμός, το ένα σκοτώθηκε επί τόπου από την πρόσκρουση στο έδαφος και τα τσιμεντένια στηθαία, ενώ σοκαρισμένα και αφηνιασμένα τα υπόλοιπα, χρειάστηκε αρκετή ώρα για να απεγκλωβιστούν και στη συνέχεια να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.  
Αργότερα μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας και του Ιππικού Ομίλου όπου παρέμειναν μέχρι και χθες, με τους ιδιοκτήτες τους, να αναζητούν τρόπο για τη μεταφορά τους στην Ιταλία. Το δυστύχημα είναι ότι τα περισσότερα από αυτά έχουν σοβαρά τραύματα, και χρήζουν φροντίδας και εξέτασης από κτηνιάτρους, ενώ η αποθεραπεία τους θα χρειαστεί και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα πάντως με την Αλεξία Στεργίου, υπεύθυνη του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας, πρόκειται για άλογα που βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, περιποιημένα και με μεγάλη φροντίδα. 
Τα άλογα ανήκουν σε τσίρκο που έχει έδρα την Ιταλία και μοιράζουν το χρόνο τους έξι μήνες στην Ιταλία και άλλους έξι μήνες στη Ρουμανία, από όπου είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου