Ήπειρος

Στην τελική φάση το ΚΔΑΠ για τα αυτιστικά παιδιά

Off

Η προμήθεια του ξενοδοχειακού εξοπλισμού απομένει για να μπει στην τελική φάση της έναρξης λειτουργίας του το ΚΔΑΠ για τα αυτιστικά παιδιά, που έχει δρομολογήσει το παράρτημα Ιωαννίνων της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων. 
Η δομή θα λειτουργήσει, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του παραρτήματος Χρήστος Θέμος, στις εγκαταστάσεις του πρώην σχολικού συγκροτήματος Παλλάδιον, που ανήκει στην περιφέρεια Ηπείρου, και θα πρόκειται για μία πιλοτική δομή σε επίπεδο Ηπείρου.
Από την άλλη, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει θετική προοπτική για την δημιουργία Κέντρου Ημέρας, κάτι που είχε προαναγγελθεί το προηγούμενο διάστημα.
«Θα προχωρήσουμε στη δημιουργία του ΚΔΑΠ που είναι μία πιλοτική δομή και ένα βήμα πριν το Κέντρο Ημέρας το οποίο θεωρούμε εξίσου απαραίτητο ως μία δομή που πρέπει να βγάλει τα παιδιά από το σπίτι τους, να τους δώσει ευκαιρίες να δραστηριοποιηθούν, γιατί διαφορετικά, αδρανούν, γίνονται επιθετικά και στο τέλος αχρηστεύονται», τόνισε ο κ. Θέμος.
Την Κυριακή στο μεταξύ πραγματοποιείται η ετήσια Γ.Σ του παραρτήματος Ιωαννίνων της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων. Η Γ.Σ θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 στις εγκαταστάσεις του παλαιού Χατζηκώστα και κατά τη διάρκειά της θα γίνει ο απολογισμός έργου για το 2015, ο προγραμματισμός των δράσεων για το 2016 και επίσης θα γίνει και η εκλογή συνέδρων για την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου