Επικαιρότητα

Πώς έγιναν οι συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

Off

Το κατώφλι της Ανακρίτριας Ιωαννίνων πέρασε ο 34χρονος δικαστικός επιμελητής από τα Ιωάννινα, που συνελήφθη την Πέμπτη με την κατηγορία της συμμετοχής του σε κύκλωμα κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας. 
Η είδηση της σύλληψης ενός ακόμη συμπολίτη με την κατηγορία της εμπλοκής του σε κύκλωμα παιδικής πορονογραφίας, προκαλεί σοκ, όπως είναι φυσικό, ειδικά μετά την περίπτωση του παιδιάτρου, που είχε συλληφθεί πριν από ενάμιση περίπου χρόνο.  Ο 34χρονος συνελήφθη, όπως και ένας 72χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έφτασαν στα Ιωάννινα. Στα ψηφιακά μέσα που κατείχε ο 34χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατοντάδες αρχεία με φωτογραφίες και βίντεο, με περιεχόμενο που εμπίπτει στο αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με αλλοδαπές Αρχές, διεξήγαγαν πολύμηνη έρευνα στο διαδίκτυο για τον εντοπισμό χρηστών, οι οποίοι εμπλέκονται σε κατοχή και διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, κατά την οποία προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του διαδικτύου εντός της Ελληνικής επικράτειας.
Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Άμεσα, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης και ταυτοποιήθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη, τα οποία αντιστοιχούσαν στους παραπάνω τρεις δράστες.
Από την επιτόπια έρευνα στις οικίες του 72χρονου και του 34χρονου, την 8 και 17-03-2016 αντίστοιχα, βρέθηκαν στα ψηφιακά μέσα που κατείχαν, εκατοντάδες αρχεία με οπτικοακουστικό υλικό, (φωτογραφίες και βίντεο), το περιεχόμενο των οποίων αφορά υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση και την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αντίστοιχα για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
Ο Σύλλογος Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Ιωαννίνων – Κέρκυρας με ανακοίνωσή του τονίζει, ότι ο συλληφθείς δικαστικός επιμελητής, καταγόμενος από τα Ιωάννινα, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου δεν είναι μέλος του Συλ. Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Ιωαννίνων – Κέρκυρας και δεν ασκεί τα καθήκοντά του σε κάποιο από τα Πρωτοδικεία Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου