Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 03:50
Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μαρτίου 2016
Πολιτισμός

Τα Εικονογραφικά του Κοσμά του Αιτωλού

Off

Το βιβλίο του Μιχ. Παντούλα με τίτλο «Κοσμάς ο Αιτωλός- Τα εικονογραφικά (1779-1961) παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών στην εκδήλωση την οποία διοργάνωσαν από κοινού η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, η περιφέρεια Ηπείρου, ο δήμος Ιωαννιτών και το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με συνδιοργανωτή το Μουσειακό Συγκρότημα Νήσου Ιωαννίνων. 
Το βιβλίο του κ. Παντούλα παρουσίασαν οι: Μιχάλης Γ. Τρίτος, Καθηγητής και πρ. Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Βαρβάρα Παπαδοπούλου, δρ. Αρχαιολόγος- Βυζαντινολόγος και Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας και ο Βύρων Πολύδωρας πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρ. Υπουργός. Έκτακτες κυβερνητικές υποχρεώσεις ματαίωσαν την άφιξη του Μάρκου Μπόλαρη, αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  στα Ιωάννινα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης διαβάστηκε σχετικό μήνυμά του, που απέστειλε για το σκοπό αυτό. 
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Καραμπίνας εκ μέρους του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης. 
Την εκδήλωση συντόνισε ο εκπαιδευτικός Στέφανος Κωλέττας ενώ έκλεισε με ευχαριστήριο λόγο ο συγγραφέας Μιχάλης Παντούλας. 
Στην εκδήλωση παρέστησαν, τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, οι πρώην βουλευτές Ιωαννίνων Θεόδωρος Γεωργιάδης και Θεσπρωτίας Χρήστος Κατσούρας, ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων, ο Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα Ανδρέας Κάσι, οι δήμαρχοι Κόνιτσας Ανδρ. Παπασπύρου, Ζαγορίου Βασ. Σπύρου, Ζίτσας Μιχ. Πλιάκος, oι πρ. Δήμαρχοι Ιωαννίνων Αναστ. Παπασταύρος και Φ. Φίλιος, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι αρχών και φορέων της περιοχής και εκατοντάδες πολίτες που κατέκλυσαν την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.
Συγχαρητήρια μηνύματα απέστειλαν οι Κώστας Τασούλας, βουλευτής και πρ. Υπουργός, Αντ. Φούσας πρ. Υπουργός και Βαγγέλης Ντούλες, βουλευτής και πρ. Αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής. 

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου