Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 04:14
Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μαρτίου 2016
Επικαιρότητα

Υψηλό το κόστος για τις επιχειρήσεις

Off

Τη μισή αλήθεια λέει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αναφορικά με τη διάταξη που πέρασε πριν από λίγες ημέρες και αναφέρεται στην κατάργηση των επιπλέον χρεώσεων για τη χρήση «πλαστικού» χρήματος.
Το θέμα απασχολεί έντονα ειδικά τις επιχειρήσεις, αλλά και τα φυσικά πρόσωπα, η συγκεκριμένη διάταξη όμως, αφορά περισσότερο τα πρόσωπα αυτά, και όχι τις επιχειρήσεις.
Οι επιβαρύνσεις με τις επιπλέον χρεώσεις για το «πλαστικό» χρήμα που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις, εξακολουθούν να παραμένουν σε ισχύ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος των Λογιστών – Φοροτεχνών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ιωαννίνων, Παντελής Ζαρβαλιάς.
Όπως σημείωσε, μιλώντας στην «Ε» η κατάργηση των συγκεκριμένων επιβαρύνσεων είναι αυτή που θα ωφελήσει την πραγματική οικονομία και θα μειώσει τα έξοδα των επιχειρήσεων που υποχρεούνται σήμερα να δίνουν μεγάλα ποσά σε καθημερινή βάση για τις χρεώσεις αυτές.
Μάλιστα, σε συνδυασμό με τα χρηματικά ποσά που απαιτούνται για την προμήθεια των POS, το καθένα από τα οποία κοστίζει πλέον των 350 ευρώ, το κόστος των επιχειρήσεων για τη χρήση του πλαστικού χρήματος ανεβαίνει υπέρμετρα.
«Θα πρέπει να επιδοτηθούν οι επιχειρήσεις για την αγορά των POS, καθώς με την υποχρεωτική χρήση του πλαστικού χρήματος, όταν ψηφιστεί η σχετική διάταξη, το κόστος για κάποιες επιχειρήσεις που θα χρειαστούν περισσότερα από ένα μηχανήματα θα είναι υπέρογκο», τόνισε ο κ. Ζαρβαλιάς.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου