Πολιτικό Ρεπορτάζ

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τους πρόσφυγες

Off

 Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις Ε.Ε. – ΝΑΤΟ από την Τοπική Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Φάνης Κάτσιος μέλος της Γραμματείας Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ. Κάλεσε τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες των Ιωαννίνων να υψώσουν φωνή αλληλεγγύης στους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες που εδώ και μερικές μέρες βρίσκονται και στην περιοχή των Ιωαννίνων και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου και ζουν στην πλειοψηφία τους σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, μέσα στη βροχή.
Κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν πιο αποτελεσματική την αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και τους λαούς που ξεκληρίζονται, δυναμώνοντας και την πάλη ενάντια στην Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, τα μονοπώλια που γεννούν τους πολέμους, τον ξεριζωμό και την ξενιτιά δημιουργώντας στρατιές ανθρώπινων ψυχών που πνίγονται στο Αιγαίο, στοιβάζονται και εγκλωβίζονται στη χώρα μας.
Τέλος ο ομιλητής κάλεσε τον εργαζόμενο λαό της πόλης και της περιοχής, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να μην δείξουν κανένα εφησυχασμό. Στη διάρκεια της πορείας έγινε ακόμα ενημέρωση για την πρωτοβουλία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκη για τους πρόσφυγες, στο Συνδικάτο Οικοδόμων στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, καθημερινά από τις 6- 9μμ.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου