Πολιτικό Ρεπορτάζ

Απουσία κρατικής μέριμνας στα Κέντρα φιλοξενίας

Off

Την παντελή απουσία της κρατικής μέριμνας από τα Κέντρα φιλοξενίας που λειτουργούν ήδη μέχρι σήμερα στην Ήπειρο, στηλιτεύει η Επιτροπή Περιοχής Ηπείρου του ΚΚΕ, με τα μέλη της να περιοδεύουν τις τελευταίες ημέρες σε Κατσικά, Φιλιππιάδα, Κόνιτσα και Δολιανά.
Η Όλυ Τσουμάνη και ο Κώστας Κωτσαντής, στελέχη της Επιτροπής Περιοχής και περιφερειακοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, αναφέρθηκαν στην κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί στη χώρα και στην Ήπειρο ειδικότερα, με χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες να ζουν σε άθλιες συνθήκες, άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα. «Η πρόσφατη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής επισφράγισε το ότι η Ελλάδα θα είναι μία χώρα χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων και ότι σε αυτήν τα δικαιώματά τους θα τσακίζονται καθημερινά, όπως και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης της χώρας. 
Το αίτημα της κυβέρνησης και η αποδοχή στη συνέχεια της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ικανοποιεί την αστική τάξη της Τουρκίας και ενισχύει το «γκρίζο τοπίο» στο Αιγαίο», σημείωσε μεταξύ άλλων η κα Τσουμάνη.
Από την πλευρά του ο Κ. Κωτσαντής αναφέρθηκε στις διαπιστώσεις που κατέγραψαν για τις συνθήκες στα Κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Ήπειρο και κατέθεσε τις προτάσεις της Επιτροπής Περιοχής του ΚΚΕ, που συνοψίζονται στα εξής: Να υπάρξει άμεσα κρατική μέριμνα για τη λειτουργία των Κέντρων, με την εμπλοκή και της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, να μεταφερθούν οι πρόσφυγες σε στεγασμένους χώρους και να ληφθεί ειδική μέριμνα για τα παιδιά που ζουν σε άθλιες συνθήκες, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους καταυλισμούς.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου