Πολιτικό Ρεπορτάζ

Το ΚΚΕ για τη Φυσική Αγωγή και την άθληση

Off

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις 6:30μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης ΚΚΕ-ΚΝΕ Ιωαννίνων, για τη Φυσική  Αγωγή στην εκπαίδευση.
Ομιλητές ήταν ο Πέτρος Κρίκης, μέλος του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Κώστας Μπουντόλος, Καθηγητής ΣΕΦΑΑ (πρώην ΤΕΦΑΑ) Αθηνών. Συμμετείχαν καθηγητές  Φυσικής Αγωγής των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί, προπονητές, αθλητές, μέλη αθλητικών σωματείων,  σπουδαστές Παιδαγωγικών σχολών και εργαζόμενοι.
Στην τοποθέτησή του ο Πέτρος Κρίκης τόνισε ότι «σε μια περίοδο που η πλειοψηφία του λαού μας στενάζει κάτω από το βάρος των συνεπειών της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων, που στερείται βασικά δικαιώματα στη δουλειά, την υγεία, την πρόνοια, την ασφάλιση και εξαναγκάζεται να ζήσει με ψίχουλα, δε θεωρούμε, ως ΚΚΕ, καθόλου πολυτέλεια να ασχοληθούμε με τα ζητήματα του αθλητισμού και να διεκδικήσουμε, να πρωτοστατήσουμε στη διεκδίκηση, που πρέπει να έχει μαζικά χαρακτηριστικά, για να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό… Δεν είναι πολυτέλεια η Φυσική Αγωγή. Είναι ανάγκη του λαού και της νεολαίας…». 
Από τη μεριά του ο Κώστας Μπουντόλος, παρουσίασε τα αποτελέσματα ερευνών που έχουν γίνει στη χώρα μας, οι οποίες δείχνουν δραματική αύξηση των καρδιαγγειακών παθήσεων, της παχυσαρκίας και των μυοσκελετικών προβλημάτων στις μικρές ηλικίες, ως αποτέλεσμα κυρίως της έλλειψης κινητικής δραστηριότητας και άθλησης στα παιδιά

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου