Ήπειρος

Το Γενικό Λύκειο Πεδινής στο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο «Οδυσσέας Ελύτης. Ο ποιητής του Αιγαίου»

Off

To Γενικό Λύκειο Πεδινής Ιωαννίνων, θα συμμετέχει, για δεύτερη φορά φέτος, στο 5ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο  με θέμα: «Οδυσσέας Ελύτης. Ο ποιητής του Αιγαίου», που οργανώνουν το Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης και τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη της Θεσσαλονίκης, για να προσεγγίσουν τη ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα ποιητή και βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Οδυσσέα Ελύτη. 
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, από 30 Μαρτίου έως 3 Απριλίου, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Το Λύκειο της Πεδινής, το οποίο δέχτηκε πρόσκληση από τους διοργανωτές του συνεδρίου,  θα παρουσιάσει εισήγηση, διανθισμένη με power point και βίντεο με θέμα: «Οδυσσέας Ελύτης. Η ποιητική αφετηρία – Η κορύφωση – Το ώριμο λυκόφως». Θα ολοκληρώσει την παρουσίασή του με την απαγγελτική θεατροποίηση ενός αποσπάσματος από την ποιητική συλλογή Ήλιος ο Πρώτος του Οδυσσέα Ελύτη. 
Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη, 31 Μαρτίου, στις 11:15 π.μ. Θα προηγηθεί επιστημονική ανακοίνωση από τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΕΛ Πεδινής, Νικήτα  Παρίση, Φιλόλογο, Συγγραφέα, με θέμα: «Η ελληνική οικουμενικότητα του Οδυσσέα Ελύτη». Στο Συνέδριο συμμετέχουν 25 μαθητές και τρεις εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Πεδινής: Αγγέλη Ηλιάνα, Αντωνίου Αθανασία, Βλάχου Ελευθερία, Γώγου Θεοδώρα Ισαβέλλα, Ζώνιου Χαρίκλεια, Ιωάννου Στέφανος – Αδαμάντιος, Κλούρα Δανάη, Μάκου Σταματία, Ναυρόζογλου Ελένη, Πλάκα Στελίνα, Σίντου Ευτυχία, Σταύρου Δήμητρα, Τζιάλλα Βιργινία, Τζιοβάρα Μαρία, Αθανασίου Αριστείδης, Βασδέκη Ελένη, Βλέτσα Ελένη, Βουλιστιώτη Αναστασία, Γκουντέβενου Χρύσα, Γρηγορίου Αλεξάνδρα, Κεΐσογλου Σταματία, Παπακώστας Ιωάννης, Τζίμα Άννα, Τόλη Παρθενία – Ειρήνη, Τουλίνα Γλυκερία.
Οι εκπαιδευτικοί: Ο Διευθυντής του σχολείου, Κωνσταντίνου Λάμπρος, η Φιλόλογος Στάμου Ευαγγελία και η Μαθηματικός Ιατρίδου Μαρία. Το συνέδριο θα μεταδίδεται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας: www.livemedia.gr Στο μαθητικό συνέδριο θα συμμετάσχουν μαθητές, πανεπιστημιακοί, λογοτέχνες, ηθοποιοί, μουσικοί και δημοσιογράφοι. Θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες και μαθητές 18 σχολείων.

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ