Τελευταία Νέα

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 10:43
Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μαρτίου 2016
Ήπειρος

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στο Δήμο Μετσόβου

Off

Ο Δήμος Μετσόβου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μετσόβου συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση ενός πρωτοποριακού προγράμματος προληπτικής ιατρικής, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΚΕΔΕ και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία  Στη σχετική δράση συμμετέχουν 17 νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι, μεταξύ αυτών και ο δήμος Μετσόβου. 
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, δήλωσε: « Η σχετική πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ και αφορά τον τομέα της πρόληψης της υγείας. Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τον απαραίτητο για την προστασία της υγείας τους έλεγχο σε γυναίκες που δεν έχουν σήμερα αυτή τη δυνατότητα,  εξαιτίας οικονομικών ή γεωγραφικών περιορισμών. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες στήριξης των ευπαθών ομάδων πολιτών, αξιοποιούμε με συνεργασίες το μεγάλο δίκτυο δημοτικών κοινωνικών δομών κι απλώνουμε με τον τρόπο αυτό ένα αποτελεσματικό δίκτυ κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας που μας έχουν πραγματική ανάγκη». 
Ο δήμαρχος Μετσόβου Κ. Τζαφέας ευχαριστεί την Κ.Ε.Δ.Ε. και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία τους στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες του τόπου μας, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στις γυναίκες του Δήμου Μετσόβου και κυρίως των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, να συμμετάσχουν στον δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο, σε συνεργασία με τις κοινωνικές μας δομές.   Η κινητή μονάδα η οποία και θα πραγματοποιήσει το Μαστογραφικό έλεγχο θα βρίσκεται στο δήμο το διάστημα 12 και 13 Απριλίου. Οι ενδιαφερόμενες καλούνται να επικοινωνούν προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή και να εξεταστούν στο τηλ. 2656042183 (9:00 με 14:00).
Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο 
• Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
• Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
• Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
Να σημειωθεί ότι δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία. 

 

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ