Ήπειρος

Μέριμνα εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα

Off

Τα περιθώρια παρέμβασης των πρυτανικών αρχών και του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας προς δύο διαφορετικές κατευθύνσεις εξετάζει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναφορικά με τη φιλοξενία των προσφύγων στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Η πρώτη κατεύθυνση σχετίζεται με την αρμοδιότητα και την ενασχόληση της Ιατρικής Σχολής σε ό,τι έχει να κάνει με την προστασία της δημόσιας υγείας και την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και η δεύτερη αναφέρεται στην προοπτική παράδοσης μαθημάτων στα παιδιά των προσφύγων.
Ο Πρύτανης Γ. Καψάλης και ο αναπληρωτής Πρύτανη Ανδρ. Φωτόπουλος επισκέφθηκαν τη Δευτέρα τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων σε Κόνιτσα και Δολιανά και χθες βρέθηκαν στον Κατσικά.
Επί του παρόντος όπως ανέφερε ο κ. Καψάλης καλύτερη και πιο ώριμη για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών υποδομών κρίνεται η κατάσταση στην Κόνιτσα, σε αντίθεση με τα Δολιανά, κυρίως όμως με τον Κατσικά.
«Εκείνο που προέχει σε αυτή τη φάση είναι να ολοκληρωθεί ο υγειονομικός έλεγχος των φιλοξενούμενων και στη συνέχεια να προχωρήσουμε στον καθορισμό ενός σταθερού προγράμματος, με διδακτικό προσωπικό πλαισιωμένο και από εθελοντές», τόνισε ο κ. Καψάλης προσθέτοντας ότι έχει ήδη υποβληθεί ερώτημα στο υπουργείο Παιδείας εάν προτίθεται να διαθέσει προσωπικό ή να αναλάβει την κάλυψη του κόστους για το προσωπικό που θα απαιτηθεί.
Τόσο ο κ. Καψάλης όσο και ο κ. Φωτόπουλος έκαναν ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη που υπάρχει για την προστασία της δημόσιας υγείας σε όλα τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων, ειδικότερα όμως στον Κατσικά μέχρι να βρεθεί οριστική λύση μετεγκατάστασης των προσφύγων.
Τέλος, η ακαδημαϊκή κοινότητα σε συνεργασία με το σύλλογο διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου συμμετέχει σε συνεργασία με τις δομές της αυτοδιοίκησης και εθελοντικές ομάδες στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου