Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 08:16
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Φεβρουαρίου 2024
 • Επικαιρότητα

  Πήγαν για τα πολλά κι έχασαν και τα λίγα

  Τις προφανείς και αυταπόδεικτες ευθύνες της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για την απώλεια της χρηματοδότησης της αναβάθμισης του ΤΕΠ από το Ταμείο Ανάκαμψης, αναδεικνύει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, που απάντησε στην Ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ Ιωάννη Τσίμαρη από τις 9 Ιανουαρίου.

 • Πολιτισμός

  Το αποτύπωμα που αφήνουν τα έργα πολιτισμού

  Τη «Μελέτη αποτίμησης των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων των έργων Πολιτισμού», που διεξήχθη από την Deloitte για λογαριασμό του Υπουργείου Πολιτισμού, παρουσίασε το υπουργείο την Τρίτη στην Αθήνα σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου (ΕΔΕΠΟΛ) και προλόγισε η Υπουργός Λίνα Μενδώνη.

 • Πολιτισμός

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Παράταση του 3ου ποιητικού διαγωνισμού

  Η ΧΕΝ Ιωαννίνων, σωματείο της γυναικείας εθελοντικής οργάνωσης  ΧΕΝ Ελλάδος, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας προκηρύσσει τον 3ο  Ποιητικό  Διαγωνισμό  που απευθύνεται σε γυναίκες δημιουργούς, της Περιφέρειας Ηπείρου,  με θέμα  «γυναῖχ’… ἒφυμεν: Γεννηθήκαμε… γυναίκες».

 • Αποχρώσεις

  Τρία νέα δεδομένα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

  ΤΣτην όλη συζήτηση που έχει ξεσπάσει για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έχουν προκύψει νέα ζητήματα που απασχολούν ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας και θέτουν νέες προκλήσεις πέραν της συζήτησης για «απελευθέρωση» του κρατικού «μονοπωλίου» της ανώτατης εκπαίδευσης όπως έμπαινε παλιότερα. Πρώτο θέμα είναι η ανησυχία για την τύχη των δημοσίων πανεπιστημίων. Αρχίζουν και υποψιάζονται όλο και περισσότεροι…

 • Τα του Καίσαρος...

  Τα του Καίσαρος…

  Για τον οδικό άξονα μήκους 4,4 χιλιομέτρων που είναι ο μεγάλος δακτύλιος των Ιωαννίνων, ο προϋπολογισμός ξεπερνά ήδη τα 21 εκ. ευρώ!   Και προφανώς θα έχουμε και συνέχεια, ειδικά εάν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση Καχριμάνη ότι σε έργο με παρέμβαση με χαλικοπασάλους δε θα σταματήσεις ποτέ να πληρώνεις…   Σιγά το πρόβλημα… Μπορούμε να βάλουμε…

 • Αθλητικά

  Με πολλές αλλαγές ο ΠΑΣ για το καλύτερο, κόντρα στην ΑΕΚ

  Οι συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις με το ένα παιχνίδι να διαδέχεται το επόμενο μετά από τρία ή τέσσερα 24ωρα μπορεί να επηρεάσουν θετικά την ομάδα του ΠΑΣ που καλείται σήμερα (19.00) να σταθεί όρθια στην «Αγιά Σοφιά» απέναντι στην πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο της βαθμολογίας ΑΕΚ. Υπό φυσιολογικές συνθήκες με βάση την εικόνα των δύο ομάδων, τα…

 • Επικαιρότητα

  Προτεραιότητα η στήριξη των δημόσιων Πανεπιστημίων

  Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζει «με έντονη ανησυχία τον προβληματισμό της για σειρά άρθρων» και τις συνέπειες που θα έχει για το μέλλον των Ελληνικών Δημόσιων Πανεπιστημίων και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα μη κρατικά ιδρύματα.

 • Επικαιρότητα

  Προβληματισμοί για το μέλλον των δημόσιων πανεπιστημίων

  Κοινοί είναι οι προβληματισμοί για το μέλλον των δημόσιων πανεπιστημίων τα επόμενα χρόνια, με την αναμενόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, πλην όμως, οι προβληματισμοί αυτοί εκφράζονται με διαφορετικό τρόπο.

 • Επικαιρότητα

  Αποχώρησαν με ικανοποίηση για την αποδοχή

  Με κορναρίσματα και με ικανοποίηση γιατί για μια ακόμη φορά συνάντησαν την αποδοχή και υποστήριξη της πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας, εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι και πτηνοτρόφοι αποχώρησαν από την κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων και από τα μπλόκα, περιμένοντας πλέον θετικές εξελίξεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

 • Επικαιρότητα

  Ένα από τα σημαντικότερα, αλλά και ακριβότερα τεχνικά έργα

  Ένα από τα σημαντικότερα για την αναπτυξιακή προοπτική και τη λειτουργικότητα των μετακινήσεων εντός της πόλης, παράλληλα όμως και ένα από τα ακριβότερα τεχνικά έργα που έχουν γίνει ποτέ, θα είναι ο μεγάλος δακτύλιος των Ιωαννίνων και αυτό γιατί το επιπλέον κόστος για την προτεινόμενη τεχνική λύση στο τμήμα που παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στο υπέδαφος, ξεπερνά τα 2 εκ. ευρώ.

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ