Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 01:49
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Δεκεμβρίου 2022
 • Επικαιρότητα

  Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων

  Το είπαν και το έκαναν! Ο λόγος για τα μέλη των συνταξιουχικών οργανώσεων από την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, την Κέρκυρα και τη Λευκάδα, που διοργάνωσαν μία μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στο κέντρο των Ιωαννίνων.

 • Επικαιρότητα

  Στο διαδίκτυο το 85,5% των νοικοκυριών

  Το 85,5% των νοικοκυριών της χώρας έχουν εφέτος πρόσβαση στο διαδίκτυο από την κατοικία τους, καταγράφοντας αύξηση 59,5% σε σχέση με το 2012. Ενώ, 8 στους 10 (83,2%) ηλικίας 16- 74 ετών έκαναν χρήση του διαδικτύου κατά το α’ τρίμηνο του 2022, σημειώνοντας αύξηση 6% σε σύγκριση με το 2021.

 • Επικαιρότητα

  Αυξημένη προσέλευση λόγω των ιώσεων

  Ούτε στο αποκορύφωμα της πανδημίας δεν καταγράφηκε μία τόσο έντονη προσέλευση βρεφών, νηπίων και παιδιών στα επείγοντα των νοσοκομείων, όσο αυτή που παρατηρείται από τα μέσα του Νοεμβρίου και εξελίσσεται με ένταση μέχρι και σήμερα.

 • Επικαιρότητα

  Αντιμετωπίζοντας το σύνδρομο της εργασιακής εξουθένωσης

  Το σύνδρομο της εργασιακής εξουθένωσης, γνωστό στην επιστημονική κοινότητα με τον όρο «burn out», βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στο αμφιθέατρο του ΠΓΝΙ, στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης ΣΧΕΔΙΑ σε συνεργασία με τη Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου.

 • Εκδηλώσεις

  Στήριξη στη δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας

  Η Διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου στήριξε την πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων (Σ.Ε.Σ.Τ.Η.) για τη διοργάνωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στα γραφεία Διοίκησης της Τράπεζας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με μεγάλη ανταπόκριση από μέλη και μη μέλη του Συλλόγου, δίνοντας το μήνυμα για τη σημασία της προσφοράς αίματος.

 • Επικαιρότητα

  Σημαντικά προβλήματα για τα άτομα με αναπηρία

  Τον Οδικό Χάρτη «Υλοποιώντας τη Σύμβαση των ΗΕ για τα  Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες στην Περιφέρεια Ηπείρου» απέστειλαν με έγγραφό τους στον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, η Ε.Σ.Α.μεΑ. και το Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας της ΕΣΑμεΑ, «επιθυμώντας να συνδράμουν την Πολιτεία στην ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στη χώρα και σε περιφερειακό επίπεδο», όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση..

 • Πολιτισμός

  Η «Δύναμη των 4» στην αρχαιολογική σκαπάνη

  Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα «Η Δύναμη των 4», της κοινής δράσης που διοργανώθηκε από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων και τα Αρχαιολογικά Μουσεία της Ηπείρου, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022.

 • Πολιτισμός

  Ο Τύπος των Ιωαννίνων από τον 19ο αιώνα έως τον Μεσοπόλεμο

  Ο «Τύπος στα Ιωάννινα κατά τον 19ο αιώνα έως και τον Μεσοπόλεμο» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών και η Περιφέρεια Ηπείρου στο Μέγαρο της ΕΗΜ (Παρασκευοπούλου 4).

 • Εκδηλώσεις

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ανοίγει τη συζήτηση για το πολιτικό πρόγραμμα

  Κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση που διοργανώνει η  Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την παρουσίαση του προγράμματος, απηύθυναν ο Φίλιππος Φίλιος και ο Δημήτρης Σιώρος.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου